Чому зараз важливо їсти горіхи

4359 0

Ми у соцмережах:

Чому зараз важливо їсти горіхи

Зрозуміло, зараз багато кому не до правильного харчування. Але ми повинні підтримувати організм настільки, наскільки це можливо. У цей непростий час можуть допомогти прості продукти — горіхи.

Горіхи — концентроване джерело поживних речовин (вітамінів, мінералів, клітковини). В них багато жирів (50-65 г на 100 г продукту). Значна частина жирів у горіхах — цінні моно- та поліненасичені жирні кислоти, що належать до групи омега-9, омега-3 та омега-6. Тому горіхи позитивно впливають на функціонування серцево-судинної системи та мозку.

Також горіхи — це ситний продукт, тому що в їхньому складі є білки, вуглеводи, жири, харчові волокна, вітаміни та мінерали.

Лікарі й навіть ВООЗ рекомендують їсти горіхи щодня. Звичайно, рослинний білок, зокрема і в складі горіхів, засвоюється трохи гірше, ніж тваринний, через харчові волокна, що перешкоджають роботі травних ферментів. Тому дієтологи радять з’їдати жменю горіхів на день. Це приблизно 30 грамів на добу.

По можливості, купуйте горіхи в шкаралупі, тому що вона захищає цінні жири та вітамін Е від окислення. Їсти горіхи потрібно лише у сирому вигляді, окремо від шоколаду та солодощів.

Пам’ятайте, підсушування горіхів — ще одна велика помилка у сучасному харчуванні, оскільки висока температура руйнує жири та знижує вміст вітамінів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також