Чому землевпорядники «халтурять»?

1901 0

Ми у соцмережах:

Чому землевпорядники «халтурять»?

Держкомзем у Рівненській області хоче відібрати ліцензії у приватних землевпорядних організацій, бо «неякісно працюють».

Однією з причин того, що досі в області навіть половині громадян не видали державних актів на право власності на земельну ділянку, обласне управління Держкомзему називає погану роботу землевпорядних організацій, переважна більшість яких, як відомо — приватні. — В області діють 96 землевпорядних організацій, — розповідає Світлана Богатирчук-Кривко, начальник головного управління Держкомзему в Рівненській області. — І за півроку ми назбирали зауваження щодо кожної організації. Щодо землевпорядників, які виконують неякісно роботу, ми будемо робити подання голові Держкомзему України і проситимемо відмовляти їм у продовженні ліцензії. На сьогодні майже 20 відсотків виготовленої документації повертають на доопрацювання. Люди на це часто скаржаться. Наприклад, у Володимирецькому районі фірма, яка виготовляла державний акт, зробила в документах помилку — неправильно написала прізвище бабусі-власника. Сама ж фірма це визнала, але два роки їй писала відписки, мовляв, «приїдьте у Дубровицю, бо в нас там є філія, напишіть нову заяву, заплатіть гроші і ми тоді видамо державний акт». Зараз Володимирецьке районне управління Держкомзему розбирається в цій ситуації. Денис БУЛГАК.

Довідка РВ На Рівненщині 121,5 тисячі громадян мають державні акти на право власності на земельні ділянки. Найменша кількість актів видана в Зарічненському, Володимирецькому, Рокитнівському, Дубровицькому районах. Усього актів в області видали 40% від потреби.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також