Чому з’являються пігментні плями?

1170 0

Ми у соцмережах:

Чому з’являються пігментні плями?

Пігментні плями з’являються на шкірі через нерівномірний розподіл пігменту меланіну. Причиною їхньої появи можуть бути вікові зміни, гормональні проблеми, прийом деяких ліків, а також захворювання щитовидної залози, надниркових залоз, печінки та жовчного міхура. Крім того, гіперпігментація може бути наслідком нестачі вітамінів А, Е, C, PP, В12 та фолієвої кислоти.

Тому перш ніж розпочинати боротьбу з пігментними плямами, треба проконсультуватися з дерматологом і перевірити, чи немає у вас будь-яких захворювань. Якщо зі здоров’ям все нормально, то з домашніх засобів можна використовувати сік петрушки або лимона, якими змазувати пігментні плями кілька разів на день. Також існують спеціальні лікувальні креми, але призначити їх може лише дерматолог.

При цьому слід пам’ятати, що відбілювати шкіру влітку не можна. Краще з осені, коли сонце не таке активне. Навіть рослинні засоби можуть підвищити чутливість шкіри до сонця, через що є ризик отримати сонячний дерматит або зворотну реакцію, коли шкіра потемніє ще сильніше.

Для профілактики появи нових пігментних плям уникайте прямих сонячних променів і користуйтеся сонцезахисним кремом із SPF не нижче 30 одиниць.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також