Про те, що слід обмежити споживання солі, відомо усім. Але сьогодні не про це. Дізнаємось — яка сіль найкорисніша.
Кухонна сіль
Отримують цей вид солі шляхом підігрівання її при дуже високій температурі. Природно, це призводить до того, що частина корисних властивостей просто втрачається. Щоб кухонна сіль мала білий колір, її відбілюють. Так втрачається багато корисних мікроелементів. Зрозуміло, що така сіль не вважається найкориснішою.
Морська сіль
Видобувається така сіль з морської води шляхом випаровування. Відноситься цей вид солі до неочищених. Тому вважається, що морська сіль більш корисна, ніж кухонна. Однак треба вживати й інші види корисної солі.
Гімалайська сіль
Ця сіль має рожевий колір завдяки великому вмісту в ній заліза. Крім цього, мікроелементу, в гімалайській солі присутні і всі інші основні мікроелементи, необхідні організму для повноцінного функціонування. Багато фахівців називають сіль з Гімалаїв джерелом здоров’я. Тому для вживання рекомендується саме ця сіль. Крім того, вона цілком доступна і коштує не надто дорого.
Кельтська сіль
Ця сіль має сірий колір через те, що її отримують з глини. Її видобувають вручну, відповідно, вона дорога. Не кожна людина зможе щодня використовувати таку дорогу сіль. Вона так само корисна для здоров’я, як і гімалайська сіль. Можна сказати, що вони взаємозамінні за своїми властивостями.
Чорна сіль
Ця сіль видобувається на Гавайських островах з вулканічної лави. Тому й має чорний колір. Також у складі є активоване вугілля, що впливає на колір. Чорна гавайська сіль вважається безцінною харчовою добавкою. Всім відомо, що активоване вугілля — це натуральний сорбент, який покращує травлення і виводить з організму всі токсини.