Чорний список

1305 0

Ми у соцмережах:

Чорний список

Майже щодня ми вживаємо ці напої, але це аж ніяк не робить їх корисними.

Експерти в галузі здорового харчування не рекомендують пити дуже гарячі чай і каву (а також бульйони, глінтвейни). Ця звичка може призвести до розвитку систематичного запального процесу в слизовій стравоходу.

На тлі подібного запалення може легко виникнути рак. А вкрай холодні напої (наприклад, коктейлі на основі морозива) травмують слизову стравоходу і не менш небезпечні, ніж гарячі.

Також фахівці зазначають про небезпеку споживання великої кількості міцної кави. Кофеїн збільшує частоту пульсу і підвищує артеріальний тиск, але після сечогінного ефекту напою і тиск падає. Такі артеріальні «гойдалки» негативно позначаються на здоров'ї судин, і великі дози кави можуть викликати спазми судин головного мозку. Особливо небезпечне вживання міцної кави з алкоголем і цукром.

До чорного списку шкідливих напоїв входить і газована вода. Вчені з Університету імені Бен-Гуріона (Ізраїль) дійшли висновку, що солодкі газовані напої завдають шкоди практично всім системам і органам.

Енергетичні напої завдають організму більше шкоди, ніж користі. Їхню властивість відновлювати енергію вчені вважають ілюзією. Енергетичні напої стимулюють організм до активного вироблення своєї ж власної енергії, що значно виснажує його ресурси і збільшує навантаження на серце.

Також експерти радять відмовитися від пакетованих фруктових соків. У них практично не залишається вітамінів і мінеральних речовин. Пакетовані соки можуть містити надмірно високу кількість цукру, деякі містять дешевші для виробництва цукрозамінники.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також