Чотири алеї Слави ЗСУ з лілій розквітнуть у селах Рівненщини

724 0

Ми у соцмережах:

Чотири алеї Слави ЗСУ з лілій розквітнуть у селах Рівненщини

Алеї Слави Збройних сил України з'являться у Козинській, Бугринській, Острозькій та Смизькій територіальних громадах Рівненщини, а загалом - у ста громадах України.

У ста громадах Украни висадять лілії заради Перемоги - таку акцію ініціювала газета "Сільський вісник" у партнерстві з Асоціацією сільських, селищних та об’єднаних громад України (виконавчий директор Наталія Ключник) за підтримки CIB Holland B.V. 

Чому лілія?

Лілія - квітка миру, квітка перемоги, вже кілька тисячоліть для людства слугує символом незламності, свободи, надії. Малюнки лілій зустрічаються ще серед ієрогліфічних написів, позначаючи швидкоплинність життя, свободу та надію. Ще у древньому Римі їх вирощували біля храмів, широко використовували на церемоніях і квіткових святах, згадуючи богиню весни Флору.

В Україні біла лілія здавна символізувала чистоту та невинність. З цією квіткою пов’язані біблійні легенди, коли архангел Гавриїл з’явився до Діви Марії в день святого Благовіщення з білими ліліями в руках, щоб пророкувати народження Христа . Починаючи з ХIV століття зображення лілій зустрічається у роботах художників, скульпторів у країнах Європи.

Сьогодні лілія набуде свого нового історичного значення. Різнокольорові лілії як символи різних народів, які в Україні борються за незалежність з російськими загарбниками. Увесь світ приєднався до визвольної боротьби України. Добровольці з Польщі, Грузії, Білорусії, Франції та інших країн стали пліч-о-пліч з українцями, які мужньо стоять проти окупантів навіть ціною свого життя.

Громади в тилу тримають свій фронт, підтримуючи Збройні Сили України. Тисячі машин гуманітарної допомоги, їжа, виготовлена власноруч, одяг, взуття, все, що потрібно воїнам, їде на фронт в різні гарячі точки. Бійці Збройних Сил України знають, що рідні підтримують та моляться за їх повернення.

Черговий публічний акт підтримки, який додасть сил для перемоги – формування алей Слави Збройних Сил України у громадах України.

- У селі Козин алею Слави висаджували наймолодші представники внутрішньо переміщених осіб. Адже діти – це ті, заради кого ми здобуваємо перемогу. Ми відбудуємо Україну, підтримаємо один одного, і лілія, як символ миру та перемоги, об’єднає нас та укріпить у спільній боротьбі, - повідомляє Козинська громада, що на Дубенщині.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також