Чотири громади Рівненщини вже у липні отримають перший транш субвенції на розвиток мережі ЦНАПів.

1122 0

Ми у соцмережах:

Чотири громади Рівненщини вже у липні отримають перший транш субвенції на розвиток мережі ЦНАПів.

Ці кошти спрямують як на будівництво чи ремонт будівель, так і на їх облаштування, а також забезпечення обладнанням. Усе залежить від потреб громад.

Заступниця голови Рівненської ОДА Іванна Смачило повідомила на своїй фейсбук-сторінці:

- Вараська міська територіальна громада отримає 264 тисячі гривень, Дубенська – 584 тисячі гривень, Здолбунівська – трохи більше 765 тисяч гривень, Костопільська – 617 тисяч гривень.
Загалом же цьогоріч для Рівненської області з державного бюджету виділили понад 14 мільйонів гривень субвенції. Ці гроші будуть спрямовані в 7 громад (Радивилівську, Здолбунівську, Острозьку, Бокіймівську, Дубенську, Вараську, Костопільську) для трансформації ЦНАПів та підвищення якості адміністративних послуг.
Процес трансформації ЦНАПів будуть відстежувати. Це робитимуть спеціально створені моніторингові групи, які будуть виїжджати у громади. Вони, зокрема контролюватимуть, як ведеться будівництво, ремонт чи облаштування приміщення. Важливим моментом буде доступність будівель для людей із інвалідністю. Моніторингові групи також звертатимуть увагу на якість робіт. Це, безумовно, добре, адже дозволить забезпечити прозорість процесу.

Нагадаю, що наразі в області працює 36 ЦНАПів органів місцевого самоврядування. Мета Мінцифри – збільшити мережу до 1438 ЦНАПів до 2023 року. Завдяки цьому доступ до якісних послуг отримає кожна громада. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також