Чугунніков просить Авакова ввести Національну гвардію на Полісся. Через бурштин

2470 0

Ми у соцмережах:

Чугунніков просить Авакова ввести Національну гвардію на Полісся. Через бурштин

Останнім часом нелегальний видобуток бурштину в північних районах області став топ-темою не лише місцевих ЗМІ, але й державних. Оприлюднені громадськими активістами відеокадри нелегального видобутку бурштину в поліських районах демонструють небувалий його розмах. Масштаби дуже великі.

Чугунніков А нелегальні копачі настільки знахабніли, що зробили підкоп під вузькоколійну залізницю, через що зупинено рух потяга "Антонівка-Зарічне". Тож стало очевидним, що місцеві підрозділи поліції, до компетенції яких якраз і належить боротьба з нелегальним видобутком бурштину, не в змозі побороти це явище. Журналісти "РВ" вирішили офіційно поцікавитися в голови Рівненської обласної державної адміністрації Віталія Чугуннікова, що він робить для того, аби нелегальний видобуток бурштину припинити. Віталій Чугунніков

Віталій Чугунніков
Тема нелегального видобутку бурштину вже давно не є новиною для місцевої преси. Однак оприлюднені нещодавно факти, які наочно демонструють неймовірний розмах цього промислу, свідчать про неспроможність місцевих органів поліції побороти це явище. Тож журналісти "РВ" запитали в очільника області, до компетенції якого належить координація дій правоохоронних органів, які рішення приймаються, щоб допомогти поліції в боротьбі з нелегалами. У відповіді на наш інформаційний запит з облдержадміністрації повідомили, що практично на кожній нараді з керівниками силових відомств області Віталій Чугунніков наголошує на необхідності більш активної боротьби правоохоронців з нелегальними копачами. З цією метою в північних районах області за ініціативи голови ОДА та за рішенням обласної ради оборони здійснюють мобільні рейди. І хоча ці рейди демонструють певні результати, однак оприлюднені нещодавно відеокадри і факти свідчать про недостатню їхню ефективність. bursht_Page_1 bursht_Page_2 Тож, як йдеться у повідомленні, відразу після оприлюднення кричущих фактів нелегального видобутку бурштину, які набувають масового характеру, голова Рівненської ОДА Віталій Чугунніков офіційно звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням "прийняти рішення щодо введення додаткових підрозділів Національної поліції та частин Національної гвардії в північні райони Рівненської області з метою припинення нелегального видобутку бурштину та зменшення криміногенної напруги в регіоні…". Як повідомляють в ОДА, лист такого ж змісту — з проханням клопотати про введення Національної гвардії в північні райони Рівненщини — був також направлений в.о. керівника Національної поліції області пану Максимову.
Максим ЮЩИШИН.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також