«Чужих» на Базарну не пускають

5679 0

Ми у соцмережах:

Фото rivne.media

Конфлікт розгорівся днями на вулиці Базарній біля центрального ринку — в одному з найпопулярніших місць стихійної торгівлі у місті. На цій короткій вуличці роками торгують різним недорогим крамом з яток: взуттям, м’якими іграшками, косметикою. Чи платять продавці гроші за це «хлібне» місце і кому? — риторичне питання. Старожили ретельно оберігають насиджені місця. Як з’ясувала на власному прикладі переселенка з Луганщини Сніжана Алексєєва, конкурентам-новачкам тут геть не раді.

Зазвичай жінка торгує на ринку Дикого, де орендує кіоск, але минулої неділі вирішила спробувати, чи піде її товар у цьому ходовому місці. Принесла столик, розклала жіночу білизну. Однак торгувати їй не дали, сусідки скинули на асфальт манекен. Зрештою, продавчині довелося викликати поліцію.

Сніжана Алексєєва розповіла у соцмережах:

— Пішла до директора ринку і спитала, скільки треба платити, у кого взяти місце. На це вона мені відповіла, що там ніхто нічого не платить: «якщо хочете, ідіть ставайте, тільки знайте, що його будуть закривати»... Я подякувала і пішла. Ось що з цього вийшло, хоча я по-доброму питала, де мені можна стати. На жаль, мені сказали: «їдь на свій Донбас, там і стій — тут для тебе немає місця». В мене є ФОП, я винаймаю кіоск на Дикому. Просто вирішила вийти сюди, бо тут більше людей ходить...

Тетяна Рачок, речниця патрульної поліції Рівненщини:

— Патрульні з’ясували, що близько 10-ї ранку на вулиці Базарній на ринку виник конфлікт з продавцями, котрі скинули товар заявниці на землю. У заявниці відібрали заяву та пояснення. В таких випадках ми фіксуємо, а дільничний офіцер вже має розбиратися.

Що стосується Базарної, то у міської влади на неї й справді є плани. Торгівлю на тому місці планують впорядкувати, як і на інших вулицях навколо центрального ринку — Полуботка, Пересопницькій та Сагайдачного.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також