COVID-19 і соціальна дистанція – нова заява вчених

1159 0

Ми у соцмережах:

COVID-19 і соціальна дистанція – нова заява вчених

Вчені розповіли про поширення коронавірусу при розмові

 

Вчені зробили нову заяву про передачу COVID-19 і соціальну дистанцію.

Коронавірус поширюється інфікованою людиною під час розмови більше, ніж при кашлі.

Таких висновків дійшли вчені з Великої Британії, створивши відповідну комп’ютерну модель, щоб визначити, як COVID-19 поширюється від інфікованої людини..

Команда дослідників виявила, що соціальне дистанціювання на відстані 2 м у погано вентильованій кімнаті навряд чи захистить інших від зараження вірусом, пише Newsweek.

Також фахівці з'ясували, що коронавірус може поширюватися великими краплями, які виникають при кашлі, а також більш дрібними аерозольними частинками, які виділяються, коли ми говоримо та дихаємо..

Вчені з Кембриджського університету та Імперського коледжу Лондона виявили, що при короткому кашлі виділяється стільки рідини, скільки коли людина говорить безперервно протягом 30 секунд. Однак з'ясувалося, що розмова несе більше вірусу, ніж кашель.

Дослідження вчених також показують, що соціальне дистанціювання у погано вентильованих приміщеннях, скоріше за все, не захистить людей від вірусу протягом тривалого часу.

Фахівці звертають увагу, що для людей, які не носять маски, небезпечно перебувати в радіусі 2 м від інфікованої людини, яка кашляла або постійно говорила в приміщенні.

Крім того, дослідження показало, що розмова протягом однієї години в провітрюваній кімнаті підвищить ризик зараження для інших на 10-20%.

Ризик знизився щонайменше втричі, якщо приміщення провітрювали 10 разів на годину.

Автори зазначають у своєму дослідженні, що вентиляція має "першорядне значення для мінімізації ризику інфікування в приміщенні".


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також