COVID-сертифікат і свідоцтво про вакцинацію: в чому різниця

781 0

Ми у соцмережах:

COVID-сертифікат і свідоцтво про вакцинацію: в чому різниця

Чим відрізняється COVID-сертифікат від свідоцтва про вакцинацію і як їх отримати

На сьогодні українці можуть сформувати для себе як COVID-сертифікат, так і міжнародне свідоцтво про вакцинацію.

Ці два документи створено безпосередньо для безперешкодного перетину кордону іноземних держав, однак вони мають деякі відмінності, роз’яснює НСЗУ.

COVID-сертифікат

Наразі цей документ можна сформувати у бета-тестуванні в мобільному застосунку "Дія". Однак період тестування вже завершується і незабаром всі користувачі "Дії" зможуть сформувати COVID-сертифікати для себе.

Згодом сертифікат можна буде отримати також і в сімейного лікаря. Формування його відбуватиметься на основі даних, які внесені лікарем для пацієнта в електронній медичній картці.

Також COVID-сертифікат може бути сформований у разі отримання повного курсу вакцинації від коронавірусу, у випадку перенесення хвороби або на основі негативного результату ПЛР-тесту.

Сертифікат використовуватиметься як всередині України (зокрема, для відвідування масових заходів), так і для закордонних подорожей. Втім, поки уряд лише працює над взаємовизнанням документів з іншими країнами.

Міжнародне свідоцтво про вакцинацію

Документ можуть отримати ті, хто пройшов повний курс вакцинації від COVID-19. Свідоцтво можна використовувати для подорожей за кордон.

Такий документ можна отримати лише в паперовій формі в сімейного лікаря чи в будь-якому медичному закладі, підключеному до електронної системи охорони здоров'я.

Свідоцтво про вакцинацію уже ратифіковано Україною та міжнародним співтовариством.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також