COVID-вакцинація: хто буде першим

657 0

Ми у соцмережах:

COVID-вакцинація: хто буде першим

У Міністерстві охорони здоров’я розповіли про план вакцинації від коронавірусу

 

На першому етапі від коронавірусу планують вакцинувати 367,5 тис. українців, повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу 29 січня.

Насамперед щеплення отримають люди з критичним ризиком інфікування і ті, хто виконує критичні функції.

На першому етапі COVID-вакцинації в Україні, яка розпочнеться в лютому, зроблять щеплення 367 491 особі, заявив Степанов.

"На першому етапі вакцинують людей з критичним ризиком інфікування та розвитку коронавірусної хвороби і тих, хто виконує критичні функції у відповідь на пандемію коронавірусної хвороби. Перший етап передбачає доступ до вакцин, загальна кількість людей, яким ми будемо робити вакцинацію, - 367491 особа. Ці всі люди у нас повністю верифіковані", - сказав Максим Степанов.

За словами міністра, вакцинують працівників мобільних бригад із вакцинації, медичних працівників, лікарів, середній медперсонал, який працює в установах охорони здоров'я, що надають допомогу під час коронавірусу.

Також вакцину отримають всі працівники лабораторій, які проводять дослідження на виявлення корона вірусу; працівники екстреної медичної допомоги; люди, які перебувають у спеціалізованих установах, працівники цих установ, а також військовослужбовці.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також