Cтворили першу в Україні Національну дитячу раду

1283 0

Ми у соцмережах:

Cтворили першу в Україні Національну дитячу раду

Рівненщина стала першою областю, де створили Національну дитячу раду при уповноваженому президента України з прав дитини.

До її складу увійшли лідери учнівського самоврядування з усієї області. Презентував раду у Рівному уповноважений з прав дитини Микола Кулеба.

- Ви –ті, хто буде творити історію України, політику України найближчі 10 років. І те, яким чином сьогодні ви будете впливати на рівні школи, на рівні вашої громади –відобразиться на майбутньому всієї країни. Мені важливо, як уповноваженому президента, допомагати главі держави у формуванні політики, відображати ваші думки. Мені б хотілося, говорити ті речі, які б дійсно захищали ваші права, могли реалізувати право на освіту, охорону здоров’я, соціальний захист, - звернувся до молоді Микола Кулеба.

Вже завтра лідери учнівського самоврядування побувають в НУ «Острозька академія», проведуть зустрічі з представниками влади та затвердять План своєї діяльності.

Прес-служба РОДА повідомляє, що Національна дитяча рада була створена в березні 2018 року. Її метою є забезпечення участі дітей та молоді у реформах, які відбуваються в країні, залучення їх до активної участі у житті суспільства, створення умов для самореалізації. Рівненщину у Національній дитячій раді представляє голова Рівненської обласної ради старшокласників «Імпульс» Владислав Корженевський.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також