Cуд покарав водія, який відмовився від перевірки на стан наркотичного сп'яніння під час зупинки у Рівному

650 0

Ми у соцмережах:

Cуд покарав водія, який відмовився від перевірки на стан наркотичного сп'яніння під час зупинки у Рівному

Суд позбавав на рік рівнянина права керувати авто та оштрафував за те, що він відмовився від освідування у медзакладі. Апеляційний суд не взяв до уваги висновок приватного лікаря, що у крові чоловіка не виявили наркотичних речовин,

Працівники поліції автомобіль «Honda Civic» на вулиці Буковинській у Рівному зупинили 16 серпня.  За кермом перебував місцевий житель А.. Водій мав неприродну блідість обличчя, руки тремтіли й поведінка була неприродною. Патрульні кілька разів запропонували рівнянинові, і це підтверджується відеоматеріалами з нагрудної камери працівника поліції, пройти в медичному закладі огляд на визначення стану наркотичного сп’яніння. Водій відмовився.

У жовтні місцевий суд визнав його винним у керуванні транспортним засобом в стані наркотичного сп’яніння, оштрафував на 17 000 гривень та на рік позбавив права керувати транспортними засобами.

Захисник адмінправопорушника оскаржив судове рішення до Рівненського апеляційного суду, просив постанову місцевого суду скасувати, а провадження у справі закрити.

Апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу захисника, а постанову суду попередньої інстанції залишив без змін.

Пресслужба Рівненського апеляційного суду повідомила РВ, що приймаючи таке рішення, суд взяв до уваги докази, що містяться в матеріалах справи і підтверджують, що після зупинки автомобіля «Honda Civic» працівники поліції пропонували водієві пройти огляд в спеціалізованому медичному закладі. Однак той категорично відмовився і пройшов його в приватному порядку вже після оформлення адміністративних матеріалів та надав суду висновок лікаря, в якому зазначалося, що в крові, звичайно, наркотичних речовин не виявлено.

Такий огляд не передбачений статтею 266 Кодексу України про адміністративні правопорушення та Інструкцією про порядок виявлення у водіїв транспортних засобів ознак алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижуються увагу та швидкість реакції.

У даному випадку порушник притягнутий до адміністративної відповідальності не за керування транспортним засобом в стані наркотичного сп’яніння, а за відмову від проходження такого огляду у встановленому порядку.

Оскільки обійти чинне законодавство водієві авто не вдалося, йому доведеться сплатити 17 000 гривень штрафу, а також не доведеться в найближчий рік керувати транспортними засобами.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також