Данильчук і Муляренко відгородяться турнікетами

2068 0

Ми у соцмережах:

Рівненська ОДА

У будівлі на майдані Просвіти, 1, де працюють посадовці Рівненської облради та Рівненської ОДА, встановлять пропускну систему. Відповідне розпорядження підписали одразу два голови — Олексій Муляренко та Олександр Данильчук.

Відповідно до розпорядження голів, у будівлі зроблять «дієву пропускну систему» — і для працівників, і для відвідувачів. А заодно відремонтують входи до будівлі, ліфти і зали для прийому офіційних делегацій. І насамкінець — встановлять відеоспостереження.

В яку суму обійдуться нововведення — ще не рахували. В облраді, яка є власницею майна, навіть не знають, як саме виглядатиме пропускний режим та з якого залу для делегацій розпочнуть ремонт. Мовляв, наразі тільки обговорюють деталі, а потім ще буде розробка проектно-кошторисної документації та виділення коштів з обласного бюджету.

Встановити пропускний режим на майдані Просвіти — рекомендація СБУ. Як зазначила речниця управління СБУ у Рівненській області Інна Ілючок, під час навчань, які проводила Служба, продемонстрували, що будь-який відвідувач на сьогодні може спокійно пронести до адмінбудівлі на майдані Просвіти вибухівку. Бо хоч на вході є охорона, вона часто навіть не запитує, хто і до кого прямує.

— Система контролю потрібна не для того, щоб закритися від людей, а щоб лише перевіряти, чи не несуть вони небезпечних предметів, — зазначила пані Ілючок.

За словами начальника комунального відділу виконавчого апарату облради Юрія Нілабовича, ймовірно, при вході встановлять турнікети. Окрім того, облаштують кімнату для очікування, де відвідувачі чекатимуть, поки їх не викличуть чи навіть не заберуть посадовці. На місці, де раніше була перукарня, найімовірніше, буде кімната для охорони.

Олександр Бірюков, керівник апарату Рівненської ОДА:

На майдані Просвіти, 1 працюють близько 360 осіб, у сусідній будівлі на майдані Просвіти, 2 — ще близько 80. Окрім цього, щодня заходять 100-800 відвідувачів. Це дуже велика кількість людей. А рівень охорони у цих будівлях, говорімо відверто, не витримує критики. Були випадки, коли заходили люди з великими рюкзаками і їх ніхто не запитував, що вони несуть.

Ми не збираємося закритися від людей чи відгородитися гратами. Будуть лише турнікети для перевірки, пройти до будівлі зможуть усі охочі. Працівники — за пропусками, наприклад, а відвідувачі — після того, як запишуться. Окрім того, ми хочемо покращити умови для відвідувачів. Сьогодні багатьом важко, зайшовши у будівлю, знайти потрібну інформацію чи кабінет, немає на вході людей, які могли б провести і підказати. Плануємо зробити приміщення, де можна буде почекати чи запитати — наприклад, як у ЦНАПі.

Аби на майдані Просвіти розпочали реконструкцію, за це мають проголосувати депутати Рівненської облради. З планами керівництва ОДА та облради згодні не всі.

Микола Кучерук, голова будівельної комісії облради:

— Зали для офіційних делегацій і справді потрібно оновити. До нас приїжджають люди з інших країн, тому приміщення, де відбуваються прийоми, мають бути презентабельними. Але робити пропускну систему, як за часів Януковича, щоб відгородитися від людей — недоцільно і зовсім неправильно, як на мене. Хіба зараз є якісь проблеми? Я принаймні не чув.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також