Данильчук вручив премію ім. Свєшнікова своїй землячці

2392 0

Ми у соцмережах:

Данильчук вручив премію ім. Свєшнікова своїй землячці

Премію імені відомого вченого, доктора історичних наук Ігоря Свєшнікова присудили цього року директорці Березнівського районного краєзнавчого музею Наталії Трохлюк.

Премію Свєшнікова вже 12 років поспіль присуджують найкращим фахівцям охоронно-культурної галузі Рівненщини.

У музеї Наталія Трохлюк працює майже 25 років, а останні шість займається проектом з вивчення етнокультурної спадщини «Велика Волинь: історія, культура, постаті».

Розповідає, що в рамках проекту започаткувала видання “Літопис Березнівщини. Наукові записки Березнівського краєзнавчого музею”. Екземплярів виходить мало, бо ці збірники фінансуються «Програмою підтримки книговидання місцевих авторів». Проте такі видання, за її словами, - вагомий внесок для міста.

За останні два роки вони дослідили все, що стосується єврейської спадщини. Для збору інформації організовують етнографічні експедиції в села району. За цей час зібрали фольклорну та етнографічну колекції, розповідає п. Наталія.

Дослідниця зазначає, що з кожним роком стає все важче отримувати інформацію: цінні експонати продають, а місцевих жителів, які б могли розповісти історію краю, стає все менше.

Наталія Трохлюк продовжить шукати цікаві матеріали у селах та архівах для наступних праць.


Зазначимо, що премію п.Трохлюк сьогодні вручав голова обласної ради Олександр Данильчук, який родом – з Березнівського району. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також