Данильчук збільшив зарплати головним лікарям

2533 3

Ми у соцмережах:

Вікторія Єнікеєва

Керівники трьох обласних лікарень Рівненщини зароблятимуть тепер більше. Однак відбудеться це не через медичну реформу. А завдяки голові Рівненської обласної ради Олександру Данильчуку, який розпорядився до кінця року підняти посадові оклади кількох головних лікарів. Підстава — наукова діяльність, почесні звання, напружена робота.

Ступінь кандидата медичних наук дозволяє збільшити на 15% щомісячний посадовий оклад керівниці обласного перинатального центру Вікторії Єнікеєвої. Згідно із декларацією медика, торік у середньому в місяць вона заробляла 29000 гривень.

Роботу головлікаря обласного протипухлинного центру визнано напруженою, тож Григорій Максим’як матиме 50% надбавки до окладу. Окрім цього, додатково ще 25% до окладу він отримає за поєднання професій лікаря-хірурга-онколога. Як видно із його деклараці, торік у середньому в місяць Максим’яку платили понад 26000 гривень.

Головному лікарю Рівненського обласного клінічно лікувально-діагностичного центру імені Віктора Поліщука Роману Шустику доплачуватимуть 110% до посадового окладу. Бо головлікар має напружену роботу, почесне звання «Заслужений лікар України», науковий ступінь кандидата медичних наук та поєднує посади лікаря-акушера-гінеколога. В середньому за місяць торік він заробляв 26000 гривень.

Керівнику обласної дитячої лікарні Віталію Бойку доплату до зарплати розміром у 50% «виписували» минулоріч. Тоді в середньому у місяць він заробляв понад 23000 гривень.

Його колега головний лікар Рівненської обласної лікарні Іван Зима у 2018 році отримував 75% надбавки до окладу. Середній розмір його зарплати в місяць становив 22000 гривень.

Юрій Осіпчук, очільник управління охорони здоров’я Рівненської ОДА:

— Усі ці надбавки до зарплати прописані у законодавстві, тому деякі з них медики навіть не погоджують з управління, а одразу звертаються до голови Рівненської обласної ради. Здебільшого очільники лікарень присилають нам на погодження лише свої премії. Ми усі ці цифри прискіпливо вивчаємо, чи дійсно заслуговує керівник медичного закладу на додаток до зарплати. На мою думку, в нашій державі розподіл зарплат між медиками досить несправедливий. Адже виходить казус, коли лікар-хірург заробляє 3 тисячі гривень, а головний лікар — 30 тисяч. Усе це має бути вирівняно. Хоч навіть 30 тисяч гривень — це не надто велика зарплата для головного лікаря, адже відповідальність на такій посаді надто велика.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також