Данильчук збільшує штати, бо підлеглі не справляються з відвідувачами

2287 0

Ми у соцмережах:

Голова облради Олександр Данильчук, голова ОДА Олексій Муляренко та депутат і колишній голова облради Михайло Кириллов

Голова Рівненської облради Олександр Данильчук хоче збільшити штати виконавчого апарату. Каже, що колектив зараз не справляється, бо до його кабінету ходить значно більше відвідувачів-прохачів, аніж до попередників.

Відповідно до проекту рішення, за який ще мають проголосувати депутати на сесії у травні, кількість працівників облради зросте з 47 до 51. З’явиться, зокрема, новий відділ – забезпечення діяльності керівництва ради, який нараховуватиме вісьмох працівників.

У новостворений відділ увійдуть нинішні консультанти та помічники голови і заступників. Також з’явиться посада начальника цього відділу та буде введена ще додаткова позиція помічника першого заступника голови.

Заодно розширять відділ документообігу та роботи зі зверненнями громадян: замість чотирьох працівників він матиме п’ять. А комунальний відділ збільшиться з шести до семи працівників.

Олександр Данильчук переконує, що зміни потрібні:

- Створюємо відділ забезпечення діяльності керівництва обласної ради, щоб можна було ефективніше координувати роботу заступників, помічників, консультантів. А то нині кожен робить, що захоче, а потрібно, щоб процесом управляла одна людина – начальник відділу.

Можливо, цю  посаду займе мій радник на громадських засадах Микола Волчецький, можливо, керівниця прес-служби Юлія Василенко-Слободенюк. Але ще подумаю. Також власного помічника матиме перший заступник.

Зараз до ради ходить дуже багато людей. З ранку до обіду до півсотні заходить: хто просить про допомогу, хто шукає шляхи вирішення проблеми. За інших голів, кажуть, стількох людей не було.

Додамо також ще одного працівника у комунальний відділ, у якого значно зріс обсяг роботи. Він забезпечує проведення конкурсів на призначення керівників медичних закладів, крім того, змінилася процедура відчуження майна на аукціонах. Хочемо знайти спеціаліста з юридичною освітою на новоутворену посаду.  

Розширюємо відділ документообігу, бо наразі там одна людина і працює зі зверненнями громадян, і веде особистий прийом, і забезпечує доступ до публічної інформації, ще й організовує роботу комісії з поновлення прав реабілітованих. Вважаю, що має бути окрема посадова особа, яка б відповідала за доступ до публічної інформації, щоб рада працювала відкрито.

Добавимо трохи коштів на апарат, внісши зміни до штатного розпису. Сума буде невеликою, а апарат працюватиме ефективніше.

Юрій Нілабович, керівник комунального відділу виконавчого апарату облради

Посадові оклади рядових працівників виконавчого апарату, як ми уже писали, складають 3900 грн. на місяць (це без доплат та премій, які збільшують розмір виплат майже удвічі). Збільшення штатів облради, як пропонує пан Данильчук, обходитиметься обласному бюджету у близько 30 тис. грн. на місяць, на рік – у близько 350 тис. грн.

До слова, після революції у 2014 році виконавчий апарат облради тодішній голова Михайло Кириллов скоротив майже на третину – до 38 працівників. Переконував, що такої кількості підлеглих достатньо для функціонування ради. Його наступники не погоджувалися і поступово збільшували штати.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також