«Дантиста» зі Шрі-Ланки, який захищав Україну, поховали у Млинові (ВІДЕО)

1333 0

Ми у соцмережах:

«Дантиста» зі Шрі-Ланки, який захищав Україну, поховали у Млинові (ВІДЕО)

Приїхав зі Шрі-Ланки захищати Україну. У Млинові провели в останню дорогу Героя Шехана Ранішку. 33-річний молодший сержант ЗСУ, командир третього піхотного взводу роти ССО "Чарлі". Вступив до Інтернаціонального легіону у березні 2022 року. Мав позивний "Дантист". Загинув від ворожих обстрілів 4 грудня на Донеччині.

Чому іноземного захисника поховали саме у Млинові - у сюжеті Рівне 1.

.. Млинівчанин Тарас Коханюк загинув на Харківщині 20 березня цього року. Відтоді з бойових побратимів найчастіше на могилу Тараса приїздив Шехан Ранішка - воїн інтернаціонального легіону, який приїхав зі Шрі-ланки боронити України. Він вважав Тараса найкращим другом, любив і поважав його. Завжди підтримував зв'язок з його рідними.

Шехан Ранішка неодноразова приїздив у Млинів на могилу до свого командира та побратима. Він і забажав, в разі його загибелі поховати його саме тут поруч з Тарасом Коханюком. У Млинові героя зустрічали живим коридором.

Дружина Тараса Коханюка Наталія розповідала, коли познайомилася з Шеханом, або як його встигли лагідно охрестити "Данею", першим питанням до нього було - чому він з Шрі-Ланки приїхав боронити Україну.

Власне через проросійську Владу у Шрі-Ланці боєць інтернаціонального легіону перевіз до України і свою сім'ю - маму з сестрою. Він встиг покохати Україну усім серцем. Був воїном честі, розповідає батько Тараса Коханюка.

Своє майбутнє Шехан Ранішка пов'язував виключно з Україною, розповідає сім'я Коханюків.

Шехан Ранішка загинув 4 грудня на Донеччині. В Млинівській Свято-Михайлівській церкві відбувся чин похорону за Героєм. Поховали військового з позивним "Дантист" на Кладовищі поруч з побратимом Тарасом Коханюком, як і бажав воїн з Шрі-Ланки. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також