Дайте листа!

1455 0

Ми у соцмережах:

Дайте листа!

Рівнянин Анатолій Мініч останні місяці згорнув свою підприємницьку діяльність і займається тільки спілкуванням із своїм адвокатом і листуванням з прокуратурою. А все тому, що податківці почали прискіпливо приглядатися до фірми, співзасновником якої є пан Мініч. Підприємець, за його словами, готовий до таких випробувань і у суді відстоюватиме свою правоту. Однак до чого рівнянин виявився не готовим — так це до повного ігнорування його звернень. Як з боку керівництва податкової, так і прокуратури, яка, як відомо, повинна стежити за законністю дій правоохоронців. Хоча у прокуратурі журналістам розповіли: на усі звернення були надані відповіді, ще й додали неофіційно: «Там же кримінальна справа проти нього. Самі розумієте…»

— За останні два місяці я відправив п’ять звернень до податкової і п’ять — до прокуратури, — розповідає пан Мініч. — Незважаючи на те, що термін відповіді давно минув, листів із цих інстанцій я так і не отримав. У мене складається враження, що Рівненщина — територія, вільна від законів України. Відсутність відповіді я розцінюю як неповагу до мене як людини, підприємця, громадянина. Чиновники виробляють те, що хочуть, але ж повинна бути якась межа! У мене увірвався терпець, і цього понеділка я вийшов з плакатами до прокуратури. Тільки тоді нарешті, під прицілом телекамер, мені працівники прокуратури пообіцяли розібратися в ситуації. Відповідь підготують до завтра. Але, судячи з розмови, в мене склалося враження, що вони десь загубили те моє звернення і не мають поки що мені сказати. Тепер щодо суті звернень. Я обурений методами, які використовують у своїй роботі податківці. Погрози, шантаж — це звична практика. Не тільки я потрапив під удар після численних перевірок на нашому підприємстві, але й багато інших людей, які до цього непричетні. Наприклад, у мого бухгалтера при обшуку вилучили, окрім особистої комп’ютерної техніки, ще й будинкову книгу, печатки і документи громадських організацій, в яких він брав активну участь. «Завдяки» діям податківців, які вилучили документи, працівники нашої фірми не можуть отримувати зарплатню, а нещодавно з Пенсійного фонду я отримав лист про те, що минулий рік не зарахується до трудового стажу нашим людям — через відсутність документів ми не змогли вчасно подати звітність. І після цього всього податківець заявляє — дай такі-то покази і ми, може, тобі щось віддамо. Виходить, невинних людей вже покарали, позбавили речей, зарплатні, пенсії, хоча не було ще суду.

Коментар Людмила Суржук, прес-секретар прокурора області: — В органи прокуратури області пан Мініч звертався декілька разів. У своїх зверненнях він скаржиться на дії працівників податкових органів. Прокуратура області на всі його звернення надала відповіді у строк, встановлений законодавством. Про це свідчать наявні копії відповідей та записи у журналах вихідної кореспонденції прокуратури.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також