ДБР завершило розслідування стосовно екскерівника рівненської митниці

1342 0

Ми у соцмережах:

ДБР завершило розслідування стосовно екскерівника рівненської митниці

Рівненською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього виконувача обов’язків керівника Рівненської митниці Тараса Коваленка. Йому інкримінують зловживання службовим становищем при розмитненні автомобілів, що спричинило тяжкі наслідки.

За даними слідства посадовець, на той час перебуваючи на посаді головного інспектора митного поста «Рівне»,, незаконно оформив вантажівку в інтересах приватної фірми. Зокрема, імпортери в документах вказували неправдиві дані щодо дати виробництва та першої реєстрації вантажних авто, таким чином суттєво зменшуючи коефіцієнт акцизного збору та, відповідно, податок на додану вартість.
Рівненська обласна прокуратура повідомляє, що інспектор здійснював оформлення авто без додаткової перевірки. Згідно з висновками експерта своїми діями він завдав державі збитків на 270 тис. грн.
В межах кримінального провадження до митника також пред’явлено позов про відшкодування завданої шкоди.  Досудове розслідування проводили слідчі третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Рівне) ТУ ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, за оперативного супроводу працівників Управління СБУ в області.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також