Де квартири? 13 військових з Рівного — на фронті, а їхні родини досі без житла

2032 0

Ми у соцмережах:

Де квартири? 13 військових з Рівного — на фронті, а їхні родини досі без житла

Група ошуканих вкладників «Ріверсайду», які уже п’ять років оббивають пороги судів та чиновницьких кабінетів, прийшли з плакатами на позаминулу сесію міськради. Люди у відчаї, бо не знають, як їм отримати квартири, за які заплатили немалі кошти. Втім, омріяного житла на вулиці Небесної Сотні, 66, досі не мають, а над забудовниками — триває суд. Щоб привернути увагу до своєї проблеми, звернулися по допомогу до депутатів: «У нас одна вимога — розірвати договір із старим забудовником і знайти нового інвестора, який добудує будинок», — пояснюють вкладники. Та чи це допоможе?

Наталія Павлюк, вкладниця «Ріверсайду»:

— Ми з чоловіком 5 років тому вклали гроші у будівництво «Ріверсайду», четверта секція. Від початку повномасштабного вторгнення мій чоловік добровільно пішов на фронт. Моя дочка так само вклала гроші в будівництво, і вона з двома немовлятами так само чекає житла — ми не маємо де жити. Серед вкладників є три сім’ї багатодітних, 13 сімей військовослужбовців. Від імені 37 ошуканих сімей просимо: допоможіть — ви ж маєте важелі впливу!

Марія Петлюк, вкладниця:

— Судовий процес уже четвертий рік триває, затягується... Забудовник залишив 3 об’єкти, не завершених у 2018 році. На два з них знайшлася компанія — домовилися добудувати дві секції «Шоколаду» і «Абрикос». А ось «Ріверсайд» чомусь випав з цього списку.

Зураб Кантарія, очолює тимчасову депутатську комісію з цього питання:

— На думку нашої комісії, поки що єдиним варіантом вирішення цієї ситуації є суд. Люди бачать інший варіант — просять, щоб міська влада допомогла знайти інвестора, який би добудував цей будинок, і паралельно розірвали би договір з тим забудовником. Однак спеціалісти ще декілька місяців тому у цьому ж залі озвучували, що ніхто не візьметься за цю добудову, бо це невигідно. А якщо інвестора не знайти, то немає сенсу і розривати цей договір, бо це може тільки погіршити ситуацію.

Володимир Хомко, екс-міський голова Рівного:

— Єдиний варіант — судитися, бо розірвати угоду можливо тільки через суд. Знайти нового інвестора на це будівництво буде нереально. Скажу, яка різниця між «Шоколадом» і «Ріверсайдом». Перший будувався на землях, які місто виділяло під забудову й укладало інвестиційну угоду через УКБ. А «Ріверсайд» — забудова приватного інвестора на землі, яку він отримав після купівля майна, це Фонд державного майна тоді продав хлібзавод. Тож договір оренди землі отримали не під будівництво, а під своє майно. Не має повноваження міська рада рішенням сесії вилучити у них землю.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також