Де на Рівненщині найгірша питна вода

2771 0

Ми у соцмережах:

Де на Рівненщині найгірша питна вода

Рівненщина одна з небагатьох областей, яка не використовує для питного водопостачання воду із поверхневих водоймищ.

Однак це не означає, що вода у нас завжди відповідає нормам.

Лабораторні дослідження показують, що перед потраплянням в мережу, безпосередньо з джерел 36 % досліджених проб води із свердловин не відповідають гігієнічним вимогам за санітарно – хімічними показниками, понад 17% досліджених проб питної води не відповідають нормативам за мікробіологічними показниками.

За І півріччя 2018 року найбільша кількість проб води з мереж централізованих водопроводів (після очистки), що не відповідали санітарним нормам за мікробіологічними показниками виявлено у Гощанському - 35,2%, Острозькому – 18,8%, Здолбунівському – 15,3%, Корецькому – 14,3% районах. За санітарно-хімічними показниками найбільша невідповідність питної води спостерігається в Сарненському – 81,8%, Корецькому – 78,0%, та Дубровицькому – 59,9% районах.

На високий відсоток невідповідності питної води з централізованих водопроводів впливає, в першу чергу, незадовільний стан фізично зношених мереж та споруд, низька якість їх обслуговування, відсутність установок для знезараження та знезалізнення питної води. Висока ймовірність забруднення самого підземного водоносного горизонту нечистотами в результаті людської діяльності.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також