Де на Рівненщині зимує риба не скажуть, бо воєнний стан

890 0

Ми у соцмережах:

Де на Рівненщині зимує риба не скажуть, бо воєнний стан

Раніше координати зимувальних ям на карті області завжди були відкриті для рибалок. Але цього року через війну таку інформацію вирішили не оприлюднювати з міркувань безпеки. Щоб навіть такі географічні дані не зміг використати ворог.

З 1 листопада на водоймах Рівненщини розпочинається осінньо-зимова заборона на вилов риби на зимувальних ямах, - нагадують у Рівненському рибоохоронному патрулі.

Зимувальна яма – це місце масового скупчення риб у заглибленнях дна річок і озер в зимовий період. При зниженні температури у водоймах нижче 8 градусів починається міграція підводних мешканців до місця зимівлі.

-  В цей період різко знижується активність, практично повністю припиняється споживання їжі, уповільнюється інтенсивність росту, знижується частота серцевих скорочень, сповільнюються реакції на подразники, обмін речовин в організмі підтримується за рахунок накопичених влітку жирових запасів. В цей час риба дуже вразлива, тому вона збирається в зграї та йде на зимівлю до зимувальних ям, - пояснюють у рибоохоронному патрулі.

Рівненський рибоохоронний патруль закликає всіх рибалок-любителів та рибалок-спортсменів дотримуватись цієї заборони. Порушникам доведеться відшкодувати збитки за кожну незаконно виловлену рибу. А якщо вилов здійснюють ще й забороненими знаряддями, то штраф - до 680 грн.

- Риболовля у заборонений період дозволена на ділянках для любительського рибальства поза межами зимувальних ям. При цьому любительський лов риби дозволяється зимовими вудками із блешнею вертикального блесніння з гачком, не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’яти на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше десяти на одну особу.



ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також