Де у Рівному електросамокати заборонені?

461 0

Ми у соцмережах:

Де у Рівному електросамокати заборонені?

У Рівному неодноразово траплялися неприємні інциденти, коли необережні водії електросамокатів наїжджали на перехожих, травмували їх або й самі стикалися з іншими любителями поганяти з вітерцем. Хіба що до трагічних випадків поки що не доходило. Особливо «потерпають» від невмілих «водіїв» центральні вулиці, майдан Незалежності, площа перед «Злата Плазою» та парк Молоді. Днями міськвиконком запровадив додаткові обмеження на користування електросамокатами. От тільки стосуються вони лише операторів прокату, з якими підписали меморандум, на приватний транспорт вплинути — ніяк.

Андрій Шевчук, начальник відділу генплану управління архітектури та містобудування:

— Затвердили меморандум між виконкомом та операторами прокату самокатів. Зважаючи на конфліктні ситуації, які траплялися у Рівному, це парк ім. Шевченка, площа перед «Злата Плазою» та Лебединка, в яких буде заборонено здійснення паркування та проїзд електросамокатів. Сюди також відносяться всі громадські об’єкти, такі як дошкільні навчальні заклади, школи, заклади охорони здоров’я. Передбачено обмеження швидкості та місця, де можуть розміщуватися електросамокати, є обмеження в кількості.

Антон НалчаАнтон Налча, представник компанії «JET», розповів, що надають в оренду в Рівному 120 електросамокатів, і пояснив, які є можливості впливати на недобросовісних користувачів:

— Яке буде регулювання, якщо, наприклад, людина залишила самокат не в тому місці? У нас є мапа, є штрафні санкції. Така людина втрачає свої кошти, і це спонукає переставити самокат на місця паркування.

Коли самокат заїжджає у заборонену зону, у нього спочатку іде звуковий сигнал, потім людині приходить СМС на телефон: «Ви заїхали у заборонну хону, будь ласка, покиньте її». Але люди різні: вони читають і продовжують їхати.

Кожний користувач, який розблокував самокат через додаток, автоматично страхується. Також є додаткові страховки. Якщо людина, наприклад, покинула місце ДТП і зникла, то компанія за власні кошти відшкодовує — жодне питання не залишається без уваги.

Наразі законом дозволено пересуватися по місту зі швидкістю 20 км/год. При розмові з Миколою Дядюсем (заступником міського голови — РВ), ми позначили на мапі заборонені місця та обмеження швидкості. Наприклад, на центральній вулиці погодилися обмежити до 15 км/год. На майдані Незалежності є обмеження паркування, там зона заборони катання. Будемо спонукати людей робити так, щоб вони виконували ці правила, котрі встановили громада та перевізник.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також