Вулицю у Тинному двічі перейменовували — у рівнян тепер проблеми з документами

615 0

Ми у соцмережах:

Вулицю у Тинному двічі перейменовували — у рівнян тепер проблеми з документами

У Рівному вже перейменували десятки вулиць, і цей процес досі триває, бо в такий спосіб вшановують полеглих захисників. Зазвичай це не створює мешканцям якихось незручностей з переоформленням паперів. Однак бувають і винятки. Рівняни, які проживають на вулиці Дмитра Такуна у мікрорайоні «Тинне», не можуть отримати документи на майно, бо їхню вулицю перейменовували двічі.

Олена Нездюр, депутатка міської ради:

— Вийшло так: була вулиця Іванова, потім її було перейменовано на вул. Олександра Васильєва — тоді проблем не було, реєстр її «бачив» і все працювало. Але потім рішенням сесії вулиця знову змінила назву — на Дмитра Такуна. Але при цьому, Васильєва теж не зникла — нею назвали іншу вулицю. Реєстр «розуміє» буквально: підтягує по нумерації будинків історичні назви і виходить, що система не може визначити, де ж Васильєва — та чи ця? І може бути декілька будинків під одними й тими самими номерами зареєстровано на одній вулиці Васильєва, хоча фізично — вони на різних. Мешканці зверталися в ЦНАП, щоб зареєструвати свої права на нерухоме майно саме на сьогоднішній вулиці Дмитра Такуна, і реєстр тепер зовсім їм довідку не видає. Як людям отримати документи? І це вже тягнеться тривалий період.

Як цьому зарадити — відповіді у мене поки немає. Тому і озвучила це питання під час сесії міської ради. Треба прийняти відповідне рішення — напевно, спільно ДП «Національні інформаційні системи». У нас є регіональне представництво, і вони спільно з управлінням архітектури могли би випрацювати якесь рішення, як вийти з такої ситуації.

Секретар міськради Рівного Віктор Шакирзян, який також очолює комісію з питань найменування міських об’єктів, каже, що проблему треба вирішувати:

— Було засідання комісії, дали доручення фахівцям — будуть внесені певні технічні зміни, і питання буде вирішено.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також