Де живуть і на чому їздять претенденти на головування в районах

3049 0

Ми у соцмережах:

Де живуть і на чому їздять претенденти на головування в районах

Усі райдержадміністрації на Рівненщині, окрім Сарненської, уже мають офіційних кандидатів на посади голів. Причому в деяких навіть виникла конкуренція. Незважаючи на те, що посада ця — тимчасова, бо у 2020 році РДА мають ліквідувати.

Як відомо було раніше, Гощанською РДА хоче керувати Юрій Михальчук. Проте днями у міліціонера на пенсії Михальчука з’явився конкурент — подав документи також рівненський підприємець Василь Романюк, чиє товариство «МВКОМ» має впроваджувати у Рівному безготівковий розрахунок у маршрутках. Пан Романюк з дружиною Ольгою виховують трьох дітей, мають квартиру та будинок у Рівному та їздять трьома автомобілями.

Двоє претендентів і на посаду голови Дубровицької РДА. Депутат місцевої ради від партії «Воля» 42-річний Олександр Гузич, який працює у Дубровицькому відділенні управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань. За даними декларації Олександра Гузича, з дружиною Іриною він володіє квартирою на 75 «квадратів» у Дубровиці, а також автомобілем «Chevrolet Lacetti» 2007 року випуску. Його конкурент на головування — 37-річний Михайло Слободзян, екс-помічник нардепа попереднього скликання від БПП Василя Яніцького. Пан Слободзян працює нині заступником директора Рівненського обласного контактного центру. Відповідно до поданої декларації, у нього з дружиною є лише квартира у Дубровиці.

Здолбунівською РДА керуватиме 30-річний Леонід Власюк, який з 2015 року працює першим заступником голови цієї ж РДА. Пан Власюк після закінчення університету і до 2015 року працював на різних посадах (зокрема, заступником та начальником відділів) у Головному управлінні Пенсійного фонду України. У тому ж році пан Власюк став депутатом Здолбунівської районної ради від БПП «Солідарність». За даними декларації, з дружиною Вікторією він виховує доньку. У родини з майна є квартира на 50 «квадратів» у Рівному та авто «Ford Fiesta Trend» 2012 року випуску.

Днями заявив про своє бажання бути призначеним головою Гощанської РДА підприємець Василь Романюк, хоч раніше тут був один претендент — Юрій Михальчук, міліціонер на пенсії

Головою Корецької РДА може стати екс-начальник обласного управління інфраструктури та промисловості Олександр Сергієнко, якого було звільнено з посади у 2015 році — після скандалу щодо вимагання хабарів у перевізників (тоді ж, нагадаємо, було затримано тодішнього заступника голови ОДА Тараса Пустовіта у підозрі щодо отримання неправомірної вигоди за тендер на перевезення пасажирів на Рівненщині). Пану Сергієнку — 47 років. За часів президентства Леоніда Кучми він вже керував Корецькою РДА. Судячи з поданої декларації, торік Олександр Сергієнко не працював офіційно на жодній роботі. Олександр Сергієнко з дружиною Світланою мають дві квартири у Житомирі (по «60 квадратів»), дві земельні ділянки та невеличкий будинок у Старому Бобрику Хорошівського району на Житомирщині.

Радивилівську РДА, найімовірніше, очолить перший заступник голови Острожецької ОТГ (Млинівський район) Всеволод Пекарський. До січня 2017 року пан Пекарський працював заступником голови Млинівської РДА. Дружина пана Пекарського Мирослава працює начальницею відділу з питань бюджету та фінансів Млинівської РДА. За даними декларації кандидата, з дружиною вони володіють будинком на 97 кв. м у Малих Дорогостаях Млинівського району та вантажним автомобілем «Renault Kangoo» 2011 року. Їздить пан Пекарський на легковику «Audi A3» 2016 року випуску.

Зарічненську РДА очолить 50-річний начальник районного відділу освіти та співзасновник Зарічненської спілки учасників бойових дій та АТО Павло Мельник. З 2015 року пан Мельник є депутатом районної ради від партії «Конкретних справ». У пана Мельника, відповідно до його декларації, з дружиною є три земельні ділянки та будинок на 70 «квадратів» у Зарічному, «Audi 100» 1990 року, «Volkswagen Passat» 1992 року та тракторець «Jinma».

Головою Острозької РДА планують призначити 34-річного начальника районного відділу освіти Олександра Харчука, який за сумісництвом працює ще й викладачем кафедри фінансів Острозької академії. Дружина пана Харчука Юлія є доценткою цієї ж кафедри та кандидаткою економічних наук. Родина Харчуків має квартиру на 69 «квадратів» в Острозі та невеличку земельну ділянку. До слова, у 2015 році Олександр Харчук балотувався у депутати Острозької райради від БПП «Солідарність», членом якого на той час був, проте до ради не потрапив.

43-річний екс-директор Рівненського районного центру зайнятості Петро Левчук, який нині працює в обласному центрі зайнятості, планує очолити Рівненську РДА. У 2015 році пан Левчук балотувався до райради від БПП «Солідарність», але до депутатського списку не потрапив. За даними декларації кандидата на посаду голови, він з дружиною Юлією володіють квартирою на 65 «квадратів» у Рівному, двома гаражами (на 64 та 36 «квадратів), 15 сотками землі у Дядьковичах Рівненського району та 36-річним ВАЗ-2106.

Рокитнівською РДА керуватиме 41-річний екс-директор Рокитнівського склозаводу Віктор Мініч. Пан Мініч — син голови правління цього ж заводу Григорія Мініча, який чотири рази був депутатом обласної ради, головою районної ради на Рокитнівщині, а на сьогодні є депутатом райради від ВО «Батьківщина». Депутатом обласної ради від «Батьківщини» у 2006-2010 роках був також і Віктор Мініч. На сьогодні Мініч-молодший має у власності кілька підприємств та займається власним бізнесом. З дружиною Іляною Віктор Мініч виховує чотирьох дітей. У родини є шість приміщень магазинів у Рокитному, незавершене будівництво торгового центру та кілька земельних ділянок у селищі. Живуть Мінічі у будинку на 355 «квадратів», що зареєстрований на ТОВ «Рокитнівська виробнича компанія», та ще мають 25 соток землі у Грушвиці Першій Рівненського району. У родини є два легкових авто: 12-річний «Volkswagen Multivan» та 9-річний «Suzuki SX4», а ще два КамАЗи.

Як ми вже писали у попередніх номерах, Млинівською РДА хоче керувати Денис Біцюк, Дубенською — Володимир Іщук, Володимирецькою — Анатолій Рижий, Костопільською — Олександр Коваль, Демидівською — Василь Доманський, Березнівською — Олег Піщанський.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також