Дебати на «Рівне 1». Що це було?

2701 0

Ми у соцмережах:

Дебати на «Рівне 1». Що це було?

Олександр Третяк гостро розкритикував програму на «Рівне 1».

В останній день агітації ввечері місцевий телеканал «Рівне 1», який пов’язують з волинським олігархом Ігорем Палицею, провів програму, яку назвали «теледебати». Однак, нагадаємо, за день до цього у четвер рівненський суспільний мовник UA:Рівне провів дебати, на які запросили обох кандидатів на міського голову Рівного - Олександра Третяка та Віктора Шакирзяна. Останній - не прийшов, посилаючись на робоче відрядження в Києв. Тому в студії суспільного Третяк відповідав на запитання журналістки сам.

«Рівне 1» також запросили обох учасників на п’ятницю. Аргументували це тим, що пропонують кандидату «альтернативну площадку для дебатів замість суспільного мовника». Шакирзян погодився, Третяк заявив, що це не дебати, а «тепла ванна» для опонента.

Сьогодні телепрограма «Рівне 1» відбулась і Віктор Шакирзян пробув у студії сам. Загалом все це тривало трохи більше 10 хвилин.

Олександр Третяк прокоментував це на своїй фб-сторінці так:

«Подивився “дебати” і що я скажу...

Те, що мене не було в студії - це мій подарунок для Віктора Шакирзяна на День народження.

Розуміючи, що сценарій для кандидата готувався завчасно, ефір ретельно підготовлений і відрепетируваний, чесно - очікував більшого, але що вже вийшло ...

Усе, що хотів сказати рівнянам опонент, тривало менше 10-ти хвилин. Тому ще раз дякую UA: Рівне за запрошення на неупереджені дебати і такий досвід, який в мене вчора був. Віддаю перевагу непростій, але відвертій дискусії, аніж "теплій ванні", яку влаштовують телеканали для певного кандидата.

Розчарований, але не здивований монтажем, до якого вдався телеканал Рівне1. Вважаю, що спроба створити альтернативні “дебати” і форма запрошення кандидатів - це маніпуляція, яка не гідна поведінки журналістів. Не кажучи вже про поведінку телеканалу протягом як першого, так і другого туру виборів, що не має нічого спільного з незалежною та неупередженою журналістикою.

В ефірі Рівне1 було подано сюжет про те, як “знімальна група намагалась вручити запрошення Олександру Третяку”. Чому у вас не знайшлось іншого способу запросити кандидата як не о 19 годині, маючи достатньо часу напередодні? Додам також про те, що частина третя статті 49 Виборчого кодексу передбачає, що телеканали заздалегідь повідомляють про цикл передач, і таке повідомлення чітко регулюється законом.
В сюжет дали кілька секунд моєї відповіді. Я ж публікую тут більш повну версію, як це було насправді.

Дивіться. І в неділю оберіть міського голову за якого Рівному не буде соромно наступних 5 років!» 

На правах політичної реклами


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також