Дебати у справі Пустинського перенесли, щоб захист встиг підготуватись

2658 0

Ми у соцмережах:

Дебати у справі Пустинського перенесли, щоб захист встиг підготуватись

Заслухали висновки балістичної експертизи та перенесли судові дебати. Йдеться про один із епізодів, за яким судять Віктора Пустинського, а саме – незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Суд триває із 2018 року.

За словами адвоката обвинуваченого Миколи Редзеля, чоловіка затримали, коли він віз в авто зброю, аби здати її у поліцію. Сам Віктор Пустинський на засіданні клопотав про заміну прокурора, бо вважає того підкупленим, повідомляє Суспільне.

Обвинувачений Віктор Пустинський:

– Я заявив, що я прошу відводу саме цього прокурора Урбановича.

– Є ще інші прокурори, - каже суддя. 

– Нехай буде інший.

Прокурор Роман Урбанович:

Пустинський не навів будь-яких даних про те, що я якимось чином упереджений чи, можливо, якимось чином до нього відношуся по-особливому. Звичайне кримінальне провадження, в якому я підтримую публічне обвинувачення. Будь-яких підстав про те, що якимось чином на мене впливали, не було наведено. Тому я прошу відмовити у задоволені вказаного клопотання.

Суддя Святослав Рогозін:

– Суд, заслухавши учасників кримінального провадження, вважає: клопотання обвинуваченого про відвід прокурора задоволенню не підлягає.

Експерт-баліст НДЕКЦ МВС Олександр Попелюк:

– Об'єктом дослідження було надано в двох паперових конвертах, при відкритті яких було встановлено, що в кожному із конвертів знаходилося по 16 патронів. Провівши дослідження інших патронів з ознаками переробки з вкрученими саморізами, встановлено, що в результаті вкручення саморізів змінили їхнє цільове призначення, підсилили метальний снаряд.

Тобто ці перероблені боєприпаси могли спричинити шкоду? - запитує суддя.

– Тяжкі смертельні ушкодження.

За проханням адвоката Віктора Пустинського, судові дебати перенесли на наступне засідання, аби сторона захисту мала час підготуватися.

Нагадаємо, Віктор Пустинський фігурує також в іншій справі – про підпали автівок та зберігання боєприпасів. Його затримали 16 грудня 2019 року після пожежі автівки у дворі на вулиці Шопена. Під час обшуку в гаражі знайшли понад 10 тисяч набоїв різного калібру, зброю та вибухівку. У суді Віктор Пустинський заявив, що таким чином буцімто карав "негідників". Список жертв правоохоронці знайшли в нього під час обшуків. Нині підозрюваний перебуває в ізоляторі тимчасового тримання поліції.

Після затримання його помістили з ІТТ в СІЗО, а звідти він потрапив до лікарні із травмою ноги. У суді Пустинський сказав, що упав сам. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також