Демонтаж на ринку: для Пересопницької винятку не зроблять

251 0

Ми у соцмережах:

Демонтаж на ринку: для Пересопницької винятку не зроблять

Під знос у Рівному підуть 58 торгових кіосків та ще понад 30 гаражів у різних частинах міста. Стоять вони незаконно, тож демонтувати їх мають самі власники. А якщо вимогу влади проігнорують, то «приречені» тимчасові споруди уже примусово вивезуть комунальники.

На минулому засіданні виконкому затвердили оновлений перелік МАФів-, яких у місті більше стояти не повинно. До нього потрапили торгові ятки на вулицях Соборній, Київській, Замковій, Данила Галицького, Відінській, Замковій та інших. От тільки підприємниця з вулиці Пересопницької, що біля центрального базару, із цим не згодна та звернулася до членів виконкому. Втім, винятку для тих семи кіосків біля будинку №49-А вирішили не робити. Якщо під знос — так усі.

Микола Дядюсь, заступник міського голови:

— Заява надійшла від власниці офісно-торгового центру на вулиці Пересопницькій, до якого прибудовано незаконно встановлені тимчасові споруди. Споруди розміщено на території міста, на частині хідника, а не на власній земельній ділянці. Як ви знаєте, у нас відбуваються процеси зі звільнення центральної частини міста та реорганізації дорожнього руху в односторонній, щоб розв’язати транспортні проблеми. Пересопницька — міська вулиця, по ній повинні ходити люди, пересуватися автомобілі. Дозвільних документів на ці тимчасові споруди немає.

Загалом динаміка по місту є: якщо дозволяють погодні умови, то двічі на тиждень працює комісія, яка приймає рішення про демонтаж, і працює техніка зі знесення незаконних гаражів та тимчасових споруд. Близько 50 цього року вже знесено. Люди реагують: коли бачать процес, що він невідворотний, то велика частина сама демонтує, коли їх попереджають.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також