День хліба у Зорі: час підбивати підсумки

1151 0

Ми у соцмережах:

День хліба у Зорі: час підбивати підсумки

У ТОВ «Агрохолдинг Зоря» відбулося Свято хліба. Це день, коли у районному Будинку культури, що в селі Зоря Рівненського району, збираються не лише нинішні працівники аграрного підприємства, а й численні гості: керівництво Групи компаній «VITAGRO», ветерани праці, учасники бойових дій та діючі військовослужбовці, які захищають цілісність та незалежність української держави. Вже стало доброю традицією, завершуючи рік, підбивати підсумки, відзначати кращих працівників та складати плани на найближчу перспективу.

А ще, впевнені ініціатори свята, добре слово ніколи не буває зайвим, а увага до людей праці й поготів. Відкриває урочисту частину виступ народного аматорського хору «Зоря». Присутні вшановують хвилиною мовчання пам'ять загиблих за Україну та двічі Героя України Володимира Плютинського, який заснував та 58 років очолював господарство.

Виступаючи перед присутніми, начальник відділу економічного та соціального розвитку Рівненської райдержадміністрації Володимир Леонов зазначив:

— Вам дуже пощастило, що у вас є таке аграрне підприємство, як «Агрохолдинг Зоря», яке вирощує 60% сої від обсягів всього Рівненського району, третину ріпаку, 25% зернових, має чверть від всієї кількості в області ВРХ, виробляє майже половину від обсягів молока і чверть — м’яса.

Це приклад надзвичайно високих економічних показників, які досягаються завдяки ефективним рішенням, завдяки професіоналізму керівництва і трудового колективу, що зайнятий на аграрному підприємстві.

Це підприємство функціонує в Рівненському районі, і всі податки йдуть на користь громади, яка є основним вигодонабувачем від діяльності підприємства. Бажаю підприємству подальшого зростання і продовжувати утримувати лідерські позиції в наступному році після об’єднання районів.

Петро ЛабазюкПочесними грамотами Рівненської РДА та районної ради було відзначено кращих працівників господарства. Найщиріші вітання від почесного президента Групи компаній «VITAGRO», народного депутата Сергія Лабазюка, від багатотисячного колективу передав генеральний директор Петро Лабазюк:

— Група компаній «VITAGRO» працює на території 137 населених пунктів, і наші кордони постійно розширюються. Сьогодні ми обробляємо десятки тисяч гектарів землі, займаємося рослинництвом і вирощуємо всі культури, які може вирощувати сільськогосподарське підприємство: пшеницю, ячмінь, кукурудзу, сою, ріпак, соняшник і цукрові буряки. Займаємося скотарством — у нас майже 5 тисяч дійного стада і 90 тисяч голів свиней. Ми здали в експлуатацію елеватор на Хмельниччині на 100 тисяч тонн для зберігання зерна, а в червні плануємо здати елеватор у Радивилівському районі. Починаємо реконструкцію і будівництво елеватора на 20 тисяч тонн у селі Зоря.

Активно займаємося садівництвом, а це яблука, груші, сливи, смородина, будуємо сучасні фруктосховища. Ми навчилися вирощувати кукурудзу з врожайністю 130-140 ц/га, цукровий буряк — 870 ц/га, на окремих площах пшениці маємо до 130 ц/га, ячмінь — до 80 центнерів з гектара. У нас є власний насіннєвий завод, і ми реалізуємо насіння по всій території України.

Велика вдячність всім пайовикам за те, що даєте змогу працювати і для розвитку соціальних проектів, і для розвитку підприємства. Спасибі за те, що даєте можливість обробляти ваші землі, адже саме ви є власниками земельних паїв. А ми повинні сплачувати орендну плату на достойному рівні.

Агрохолдинг займає велику і важливу нішу, бо обробляє понад 10 тисяч гектарів землі й вирощує основні сільгоспкультури. І попри те, що тут на Рівненщині гірші, ніж на Хмельниччині ґрунти, все одно маємо хороші результати і ними задоволені.

Звісно, ми, аграрії, хочемо кращих цін на вирощену продукцію, але тішить те, що наше господарство посіло третє місце за показниками, і ми будемо ставити перед командою нові завдання, спрямовані на досягнення ще вищих результатів. І обіцяємо, що ваша земля буде славитися як за часів Володимира Антоновича Плютинського.

За сумлінну працю, значний внесок у розвиток села цінними подарунками було нагороджено учасників бойових дій, ветеранів праці, учнів-переможців олімпіад, представників сільських громад.

За сприяння та допомогу, за нову ґрунтообробну техніку подякував керівникам Групи компаній «VITAGRO» директор ТОВ «Агрохолдинг Зоря» Віталій Панкевич. Щороку агрохолдинг виділяє значні кошти для підтримки соціальної сфери, таким чином зменшуючи навантаження на бюджети сільських рад. Тож на святі вручили різноманітну допомогу для всіх соціальних закладів, що функціонують на території сільських рад, де аграрна компанія обробляє землі. Зокрема, це школи, дитячі садки, ФАПи, бібліотеки, храми.

Олександр БілецькийБронницький сільський голова Олександр Білецький, виступаючи перед присутніми, зазначив:

— Є співпраця між територіальними громадами, надається велика допомога коштами для наших соціальних закладів і розвитку територіальних громад. Приємно, що господарювати прийшли люди, які люблять землю і дбають про неї. А земля, у свою чергу, віддячує гарними врожаями, і це запорука процвітання нашої країни і нас.

Олександр Побережний— Із 2015 року перебуваю на сході України, в зоні бойових дій, я діючий кадровий офіцер, — розповідає в перерві військовослужбовець Олександр Побережний. — Маю дружину і четверо дітей. Мені сьогодні дуже приємно, що Група компаній «VITAGRO» не забуває і відзначає своїх рідних людей, тих, хто тут працює, хто захищає цілісність української держави. В умовах відкритої агресії Росії ми самовіддано захищатимемо нашу землю. І приємно, що на цьому святі допомагають відчути оце почуття патріотизму.

— Тричі на рік ми хресним ходом обходимо навколо нашого села і служимо спеціальний молебень, щоб Бог благословив за всіх погодних умов зібрати урожай. Ми чуємо, що Бог послав хороший урожай, і ми дякуємо за ту увагу, яку нам приділили сьогодні, — сказав настоятель Свято-Михайлівсього храму протоієрей Валерій Капітанюк.

Валентина Томчук— Такі свята не забуваються, — говорить, витираючи сльози радості, розчулена Валентина Томчук з села Карпилівка Ківерцівського району Волинської області, яка 40 років працювала в Зорі. — Дуже вдячна і колишньому керівнику Плютинському, який давав роботу, і новим інвесторам, представникам нового покоління, які обробляють та відроджують нашу землю. Щиро дякуємо за увагу до пенсіонерів і їхньої праці!

Неодмінним атрибутом свята був запашний хліб на столі, який згодом міг скуштувати кожен присутній. А підсумком свята хліба став концерт за участю колективів районного Будинку культури.

Олена ІВАНЮК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також