День поля у Зорі: обмін досвідом аграріїв навіть в умовах війни

729 0

Ми у соцмережах:

День поля у Зорі: обмін досвідом аграріїв навіть в умовах війни

На базі ТОВ «Агрохолдинг Зоря», що є складовою Групи Компаній «VITAGRO», провели вже традиційний День поля. Ініціатор зустрічі — компанія «VITAGRO Partner», пріоритетним напрямком діяльності якої є виробництво та забезпечення господарств високоякісним насінням, засобами захисту рослин, мікродобривами та стимуляторами росту. Саме тому учасники заходу — керівники господарств, фермери та агрономи з 7 областей центральної та західної України. Одна із вагомих переваг компанії — власний насіннєвий завод Semelita, де використовують найкраще європейське обладнання для виготовлення посівного матеріалу.

— Такі Дні поля проводимо щороку в різних регіонах держави, оскільки маємо представництва по території майже всієї України. Прагнемо зібрати наших партнерів, презентувати їм нові сорти насіння, нові гібриди, нові технології, нові продукти. Завжди такі заходи проводимо в такому форматі, щоб це була дискусія або діалог з аграріями. Це важливо тому, що приїжджають люди, які працюють із нашою компанією, користуються нашою продукцією. Ми не лише вчимо, ділимося набутим, а й отримуємо зворотний зв’язок щодо роботи нашої команди і наших продуктів, таким чином вивчаємо попит на ринку, — ділиться таємницями директор з продажу « VITAGRO Partner» Назар Федорович.

День поля цьогоріч проходив під назвою «Поля Перемоги», на яких, всупереч всім намаганням ворога, мають виростити високі врожаї українські аграрії. Тож зараз надважливо використати всі ресурси, застосовувати новітні технології, захистити культури і отримати віддачу від щедрої землі.

— Цей День поля особливий. Бо попри все ми проводимо його під час війни в Україні. Проте в цей час нам дуже важливий обмін досвідом і результат. Нам всім потрібно виростити максимальний врожай в Україні. Буде врожай, буде реалізація, сплачені податки, буде і наповнення бюджету. Наш обов’язок — бути відкритим і робити все для користі України і пайовиків. У Групи Компаній «VITAGRO» майже 40 тисяч пайовиків, і кожен очікує від нас орендної плати не меншої, ніж в попередні роки. Наші партнери розраховують на якісну продукцію. Ми зобов’язані її забезпечити. А ще більше ми повинні допомогти тим, хто боронить українську землю. Тож ми готові ділитися нашими досягненнями, передовими технологіями, досвідом і спільними силами наблизити нашу перемогу, — звернувся до присутніх генеральний директор Групи Компаній «VITAGRO» Петро Лабазюк.

Петро Лабазюк

Нині агровиробники переживають непрості часи. Серед проблемних питань — ціни на сільськогосподарську продукцію, порушена логістика її експорту, тому чимало вирощеного урожаю минулого року ще на складах. Боляче позначається в роботі дефіцит та зростання вартості паливно-мастильних матеріалів, податки, орендна плата.

— Сьогодні здійснюється пошук шляхів на базі експортного потенціалу, бо без цього аграріям ніяк. Нині складно конкурувати, тому що відбувається інтенсифікація сільськогосподарського виробництва за рахунок технологій і зменшення собівартості. Аграрії повинні розвивати власну переробку, свою базу для зберігання продуктів тривалого зберігання. Тому бажаю не лише високих врожаїв, а й вигідних цін на продукцію та можливостей для реалізації, — зазначила директор департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА Надія Переходько.

Надія Переходько

Захід поєднав теоретичну та практичну частини. Під час першої присутнім продемонстрували різні види насіння, високоякісні інокулянти, засоби захисту рослин, розповіли про їхню дію на шкідників. Друга частина — ознайомлення із демонстраційними ділянками, де вирощують різні сорти пшениці та ріпаку європейської якості. А ще можливості для подальшої співпраці та обмін досвідом.

— Все передове корисне, бо ми живемо в ХХI столітті. Вдячний « VITAGRO Partner», бо багато чого нового почув. Побачив багато сортів пшениці, ріпаку. Є що для себе запозичити, є що порівняти, щось застосовувати у майбутньому. Корисна була консультація з хімії із засобів захисту. Правду скажу, що приїхав недарма, — запевняє директор ФГ «Острів -97» із Житомирщини Анатолій Антоненко.

А голова ФГ «Березняки» Київської області Василь Чайло каже, що в господарстві вже використовують насіння «VITAGRO Partner» і вдячні за професійні консультації та підтримку.

Загалом такі заходи — це своєрідний навчальний майданчик, де можна побачити і почути, навчитися і висловити власні думки, придбати і випробувати. Бо « VITAGRO Partner», надаючи партнерам якісні продукти, ефективні рішення та професійний агрономічний супровід, будує партнерські відносини і засіває Поля Перемоги, аби вже незабаром зібрати довгоочікуваний врожай.

Олена ІВАНЮК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також