День Рівного: хто не заспіває за 200 тисяч?

4721 0

Ми у соцмережах:

День Рівного: хто не заспіває за 200 тисяч?

Не вірте, що у міської влади немає грошей. Коли міський чиновник скаже вам, що на найнеобхідніше «немає коштів», пошліть його… на сесію міськради Рівного, яка 17 серпня розподіляла додаткові 60 мільйонів гривень, думаючи, куди б їх ще прилаштувати. Окрім іншого, додумались викинути 350 тисяч на «День міста» 27 серпня, причому 200 тисяч заплатять артисту Віктору Бронюку та його гурту «ТІК» за «безплатний» виступ на майдані.

ТІК Міська влада чомусь впевнена, що відсутність на сцені естрадних «дурил» рівняни цій владі не пробачать. Хоча якби Володимир Хомко вийшов у «день міста» на сцену з двома сотнями тисяч, то за ці гроші заспівали б усі присутні без усяких «зірок». Якщо ж без жартів, то щорічні «жнива» для артистів, які збирають по містах і райцентрах чималі гроші за «безплатні концерти», вигідні, напевно, не лише самим артистам. Чого б тоді Володимир Хомко погрожував на сесії депутатам, які попервах не хотіли голосувати, щоб заплатити Бронюку і компанії 200 тисяч за те, що він заспіває про «сірожине пірожене». Краще б справді купили на ці гроші десять тисяч тістечок і пригостили людей на майдані! Тарас Максименко, начальник управління культури і туризму: — Наше управління за рік зекономило 200 тисяч гривень, вартість «ТІКа» майже така сама. Ми уже близько чотирьох років не влаштовуємо феєрверків. Тому серйозно економимо бюджетні гроші, бо гарний салют коштує чимало. Стільки ж часу в нас не виступали хедлайнери, відомі гурти з України. Завжди ми «закривали» концерт своїми силами. Через це нас нещадно критикували, говорячи, що ми експлуатуємо дітей. Якщо говорити про ціну, то всі ті, хто нас критикує, нічого в тому не тямлять. Наприклад, Хмельницький запросив гурт «ONUKA» і заплатить 166 тис. грн. тільки гонорару для нього, а за усе інше (доїзд, проживання гурту і т.п.) хмельничани ще окремо доплачуватимуть. До того ж, гурт «ONUKA» — це декілька артистів та електронна музика, а «ТІК» виступає під живу музику. Мало хто знає, що українські артисти раніше коштували менше. Але потім їм заборонили їздити у Росію. Коли це сталося, то патріоти України підвищили свої тарифи у два-три рази. Тобто за їхню принципову позицію потрібно заплатити. Обговорювали різні варіанти, кого запросити до Рівного. Говорили про «DZIDZIO» та «Бумбокс». Однак ми вибирали таку зірку, яка буде цікава для широких верств населення. Не тільки для рокерів, молоді. Хоч остаточне рішення приймалося не управлінням культури. Вартість концерту «ТІК» становить 280 тисяч гривень, тож 80 тис. грн. ще будемо просити у меценатів. Роман Яворський, керівник івент-агенції «Мегаподія»: — У вартість концерту входить не тільки виступ артиста, а й доїзд та проживання. Іншими словами, це не просто гонорар. У наших реаліях сума цілком адекватна. Бо до нас їде велика команда, а це — 16 осіб. Для порівняння: виступ «Бумбоксу» коштує 15 тисяч доларів. Не розумію, чому Костопіль та Сарни можуть собі дозволити виділити такі гроші, а Рівне — ні. Щороку в обласному центрі співали лише діти. Треба уже запрошувати зірок першого ешелону. «ONUKA» бере 166 тисяч гривень лише за те, аби вона вийшла на сцену. Вона менш популярна, а «ТІК» — це масовість. Їх знають всі старші люди. Володимир Хомко, міський голова: — Цього року ми знайшли можливість запросити зіркового хедлайнера. Зараз стараємось робити усе, аби заходи до Дня міста були більш неформальними. Так їх відвідає значно більше людей.

Богдан Слонець, Алла Садовник.
P. S. День міста цього тижня святкує не тільки Рівне, а й сусідні Луцьк і Тернопіль, проте у них бюджетні кошти не витрачатимуть на виступи «хедлайнерів». У Луцьку вирішили обійтися без запрошення столичних виконавців. Натомість у центральному парку проведуть діджей-парад, виступлять молодіжні колективи та брейк-данс-гурти. Окрім того, запрошують лучан послухати джазових виконавців у рамках фестивалю «ArtJazz Cooperation». А у центрі Луцька відбудеться командний чемпіонат України зі стронгмену, в якому головним рефері буде Василь Вірастюк. Тернопіль святкуватиме більш яскраво. Ввечері на Набережній гратимуть місцеві гурти «Bugs Bunny», «Роздоріжжя», «Nice cream» та «Fun house», після них — культовий український гурт «Kozak System». Також на День Тернополя заплановано виступ польського колективу «Szalone malolaty» та молодіжну вечірку з найкращими, як зазначають організатори, діджеями. Гонорари усім, хто виступатиме, заплатять спонсори, яких у Тернопільській міськраді називають «нашими партнерами».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також