Денісова заявила, що діти можуть працювати волонтерами

753 0

Ми у соцмережах:

Денісова заявила, що діти можуть працювати волонтерами

Звісно, якщо є на це згода батьків.

Підлітки від 14 до 18 років років можуть працювати волонтерами, заявила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, коментуючи появу сьогодні біля виборчих дільниць школярів, які проводять опитування  "5 питань від президента" Володимира Зеленського.

Людмила Денісова повідомила у Фейсбуці:

- У зв’язку із численними повідомленнями у засобах масової інформації та соціальних мережах про залучення дітей до проведення опитування, яке ініційоване Президентом України у день голосування, роз’яснюю: президент України неодноразово заявляв, що опитування буде добровільним, а особи, що його проводитимуть є волонтерами.
З огляду на це звертаю увагу, що відповідно до статті 7 Закону України «Про волонтерську діяльність» волонтер - фізична особа, яка добровільно здійснює соціально спрямовану неприбуткову діяльність шляхом надання волонтерської допомоги.
Волонтерами можуть стати громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах, які є дієздатними. Особи віком від 14 до 18 років здійснюють волонтерську діяльність за згодою батьків (усиновлювачів), прийомних батьків, батьків-вихователів або піклувальника.
Проте вони не можуть надавати волонтерську допомогу Збройним Силам України, іншим військовим формуванням, правоохоронним органам, органам державної влади під час дії особливого періоду, правових режимів надзвичайного чи воєнного стану, проведення антитерористичної операції тощо; у здійсненні нагляду за засудженими, а також у медичних закладах.
Згідно із законом, волонтерська діяльність є формою благодійної діяльності. Таким чином, участь неповнолітніх дітей у волонтерстві правомірна, якщо згода на неї дана батьками або іншими законними представниками дитини, а сама волонтерська допомога є добровільною та безоплатною.

 

 



ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також