Денісовій не дозволили зустрітися із Карпюком

1050 0

Ми у соцмережах:

Денісовій не дозволили зустрітися із Карпюком

Начальник російської в'язниці не допустив Людмилу Денісову до Миколи Карпюка.

Керівництво російської в'язниці відмовило Уповноваженій Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій зустрітися із українським політв’язнем - рівнянином Миколою Карпюком, утримуваним Кремлем. Про це вона заявила на своїй сторінці у Facebook.

Карпюка тримають у в'язниці у місті Владимирі у Владимирській області Росії. 

Подала заяву до Володимирського Централу на зустріч із Миколою Карпюком. До мене вийшов начальник виправного закладу і прийняв мою заяву. Він повідомив, що зараз моя зустріч із Миколою неможлива ані як Уповноваженого, ані як приватної особи. Як Уповноваженого мене не можуть допустити, тому що не надійшли відповідні документи. Як приватну особу - тому що завершився час подання заяви, - написала вона і додала. - Втім керівник установи запевнив мене, що мою заяву почнуть розглядати вже на початку тижня.

Glavcom hаніше повідомляв, що Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова у суботу, 16 червня, планує відвідати ув'язненого в Росії українця Миколу Карпюка.

Нагадаємо, що 15 червня Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявила, що керівництво колонії, де утримують Сенцова, відмовило їй у відвідуванні політв’язня.

Як відомо, Денісова 14 червня прибула до Росії, щоб здійснити моніторингові візити у місця несвободи, де тримаються українські політв’язні.

За словами Денісової, російська сторона запропонувала здійснити візит до Олега Сенцова після 22 червня. Омбудсмен заявила, що Україна буде наполягати на тому, щоб відвідати Сенцова якнайшвидше.

Президент України Петро Порошенко вимагає у Кремля звільнити українських політв'язнів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також