Департамент безпеки Укрзалізниці очолив екс-співробітник СБУ з Рівненщини

2827 0

Ми у соцмережах:

Департамент безпеки Укрзалізниці очолив екс-співробітник СБУ з Рівненщини

Оновлений Департамент економічної та інформаційної безпеки "Укрзалізниці" очолив екс-співробітник СБУ Олег Назарук, якого раніше підозрювали у вимаганні та отриманні хабара.

"Українська правда" з посиланням на "Залізницю без корупції" повідомляє, що підрозділ, який УЗ оновила, раніше займався питаннями економічної безпеки та існував у структурі Департаменту безпеки. Тепер "УЗ" підрозділ має протидіяти корупції і розкраданням в "Укрзалізниці". За інформацією "ЗБК", оновлений департамент УЗ очолив Олег Назарук.

У серпні 2018-го Назарук був призначений заступником директора Департаменту безпеки УЗ, до цього працював в Управліннях СБУ в Рівненській та Житомирській областях.

Під час обрання керівника Департаменту публічного конкурсного відбору претендентів "Укрзалізниця" не проводила: рішення про призначення директорів департаментів приймається правлінням компанії.

У період з 2016 до серпня 2018 рр. у реєстрі е-декларацій декларації Назарука відсутні.

Декларацію Назарука як кандидата на посаду директора Департаменту економічної та інформаційної безпеки було оприлюднено 13 січня 2019 р.

Відповідно до декларації, у власності та співвласності родини Назаруків є будинок на 182 кв. м, чотири ділянки на 10,3 тис. кв. м та виробничі приміщення загальною площею 1,2 тис. кв м. Також у праві користування родини - два будинки загальною площею 292 кв. м, квартира на 34 "квадрати" та три земельні ділянки на 3,1 тис. кв. м.

Назаруку належить елітний Mercedes-Benz Е250 2015 року випуску, який коштує близько 1 мільйона грн. Дружині - Ірині Юхименко-Назарук - належить BMW Х4 2015 року, вартість авто - близько 1,1 млн. грн.
Сукупний сімейний дохід Назаруків за 2018 рік складає 1,15 млн грн, з них 91 тис грн. Назарук отримав в управлінні СБУ в Житомирській області, а 376 тис грн. в "Укрзалізниці".

У грудні 2015 р. щодо Назарука було відкрите кримінальне провадження за фактом вимагання та отримання хабаря. Йому закидали організацію поборів у сумі близько $75 тис. на день від "бурштинової бізнесу". Проте невдовзі підозра була скасована через суд", - зазначає видання.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також