Депутат із сокирою — хуліган чи захисник?

3267 0

Ми у соцмережах:

Депутат із сокирою — хуліган чи захисник?

У середу виконавча служба з допомогою міліціонерів намагалась виселити з квартири, що на вулиці Млинівській у Рівному, її власника, який взяв валютний кредит в банку під заставу цього житла, і не розрахувався. Люди почали перешкоджати виселенню, і за допомогою звернулися до депутата міськради Анатолія Чугуєвця. Невдовзі і самому депутату вже знадобилася допомога.

Анатолій Чугуевець Анатолій Чугуєвець, депутат Рівненської міської ради:

- Коли люди подзвонили, прохаючи про допомогу, мене у місті не було. Приїхав вже близько 23-ї. Як виявилося, виконавча служба винесла всі речі з квартири власника, змінила замки і забарикадувалася усередині, не пускаючи господаря. Я повернувся до авто, аби взяти сокиру і ручку від домкрату, щоб відчинити двері. Дорогу назад перегородили два капітани. Почали вимагати, аби я віддав інструменти, а тоді лише впустили до дверей квартири. Проте коли ми почали стукати, міліція знову прийшла і заборонила нам це робити. А потім капітани мене одного забрали до себе в авто і повезли від того місця. Сказали, що я п'яний - завезли у лікарню проходити тест на алкогольне сп'яніння. Прилади показали 0 проміле, бо я з дитинства не п'ю спиртного. Дзвонив мені начальник міськвідділу міліції Руслан Мельник. Спершу просив не робити навколо виселення шуму, потім почав погрожувати. Привезли мене назад до будинку лише після того, як виконавча служба втекла. Але двері зачинені і власник квартири не може потрапити всередину. Його житло було у заставі у банку за валютний кредит. Коли долар почав рости, утворився борг. Але Верховна Рада ще в червні ввела мораторій щодо валютних кредитів, вона заборонила виселяти людей із житла за заборгованість перед банками. А тим більше це безчинство - виселяти зимою. Впевнений, що міліція та виконавча служба працюють за одне. Вони вже на Мірющенка будинок із землею так продали. Задарма - 20 тисяч доларів. Вочевидь, продають підставним особам, а потім перепродують. В інших областях такого немає, лише у нас виконавча служба виселяє за валютні кредити. І тільки тих, хто заборгував "Приватбанку". На квартиру на Млинівській вже нібито теж покупець є.
мельник
Руслан Мельник
Руслан Мельник, начальник Рівненського міського відділу міліції:
- Напередодні нам прийшов лист від виконавчої служби, що ми маємо забезпечити охорону громадського порядку під час їхніх дій. Ми змушені виконувати такі вказівки. Але завдання правоохоронців - лише не допускати, аби виникла сутичка. Працівники зателефонували мені за деякий час і сказали, що до натовпу наближається Чугуєвець із сокирою. Я дав вказівку зупинити порушення громадського порядку і зателефонував до міського депутата сам, прохав залишити небезпечні предмети, проте він не послухався. Звісно, міліціонери з метою безпеки відібрали сокиру. Проте Чугуєвець продовжував порушувати порядок, вимагав у правоохоронців робити те, чого вони не можуть - відкрити двері у квартиру. Міський депутат поводив себе неадекватно, тому його й повезли на освідчення щодо алкоголю в крові. Мушу зазначити, що міліція виконує вказівки виконавчої служби. Навіть не заходить всередину, а лише охороняє назовні. Якби виконавча служба погодилася впустити власника та депутата, правоохоронці би усіх пропустили. Їм немає різниці, кого виконавча служба залучає до опису майна та виселення.
За фактом конфлікту Анатолія Чугуєвця та правоохоронців розпочато кримінальне провадження. Під час досудового розслідування міліціонери ще мають з'ясувати, чи підпадають дії депутата міської ради під хуліганство чи ні, а остаточне рішення у справі виноситиме прокуратура. tag:Виселення


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також