Депутат Кльоп матиме мисливські угіддя, розміром з Демидівський район

8146 0

Ми у соцмережах:

На фото - Василь Кльоп. Світлина - зі сторінки Урсус К у Facebook

Депутат Рівненської облради від фракції «Конкретних справ» Василь Кльоп ніколи не приховував свою любов до полювання. Уже віддавна він користується мисливськими угіддями на території кількох районів і з кожним роком їх збільшує. Цієї п’ятниці його «володіння» зростуть ще майже на вісім тисяч гектарів.

Торік на вимогу облради обласне управління лісового та мисливського господарства порахувало, що у користуванні товариства Василя Кльопа «Урсус К» є 30,4 тис. га мисливських угідь у Березнівському, Костопільському та Сарненському районах.

Рахували, бо чи не щороку п.Кльоп, який, окрім того, що утримує мисливські угіддя, ще й має лісопильний бізнес, просить обласну раду додати йому ще кілька сотень гектарів.

А сьогодні профільна екологічна комісія облради погодила проект рішення про надання у користування 7,9 тис. га мисливських угідь  у Сарненському та Березнівському районах фермерському господарству Василя Кльопа «Урсус 2».

Таким чином в обранця у користуванні уже буде майже 40 тис. га мисливських угідь. Для порівняння, таку ж площу має Демидівський район.

Василь Кльоп - попереду. Фото - зі сторінки Урсус К у Facebook

В управлінні лісового та мисливського господарства депутатам облради заявляють, що такі площі – оптимальні. Мовляв, мисливські угіддя мають становити мінімум 20 тис. га, щоб не було суперечок між приватними структурами за звірів, які можуть мігрувати у радіусі 15-20 кілометрів.Додають, найкраще, коли угіддя мають розмір - 50-60 тис. га.

Додамо також, що екологічна комісія сьогодні погодила надання мисливських угідь у користування не всім організаціям, які просили. Так, відмовила, зокрема, ГО «Нагірне» та «Полісся».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також