Депутат радить міському голові Рівного повчитись у керівників Коростеня (відео)

2162 0

Ми у соцмережах:

Депутат радить міському голові Рівного повчитись у керівників Коростеня (відео)

У Коростені, що в сусідній Житомирській області, земснаряд очищає річку, натомість в Рівному техніка все ще стоїть

На своїй сторінці у Фейсбуці депутат Рівненської міської ради Назарій Поліщук відреагував на пояснення міського голови Рівного Володимира Хомка чому досі не приступили до очищення Басівкутської водойми:

- Рівненській владі варто повчиться у поліського міста Коростень, як запускати земснаряд! А то все заважає, 5 років збиратися, і щоб на заваді став карантин?! Це явний перебор!

Нагадаємо, Володимир Хомко нещодавно повідомив, що земснаряд уже у Рівному, проект очищення Басівкутського озера вже готовий, на нього виділені кошти, однак приступити до роботи поки не можуть. Адже потрібно провести громадські слухання, а зробити це через карантин неможливо.

Допис депутата прокоментував рівнянин Василь Корбутяк:
- Справа в дотриманні юридичних процедур, для реалізації проекту законодавство вимагає проведення громадських слухань. Якщо цього не дотриматись, накладуть великий штраф. і все одно повернемося до необхідності слухань. Тобто, тут справа не в голові міста, а в процедурі затвердження проекту.

На це зауваження Назарій Поліщук відповів:
- Процедури безумовно потрібно дотримуватися, але ця історія тягнеться більш ніж останню каденцію. Громадські слухання можна провести шляхом опитуванням, і це буде вихід з ситуації! Можна зробити листи опитування, як громадський бюджет. От і будуть громадські слухання.

А тим часом у Коростені триває робота з очищення річки Уж від рослинності та мулу машиною-амфібією - багатофункціональною машиною Truxor. Про це 4 червня інформує виконком Коростенської міської ради.  

Як працює земснаряд, можна побачити на цьому відео - такий досвід очищення річки є й у Вінниці.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також