Депутат Валявка відправив бурштинокопачів під Верховну Раду

2108 0

Ми у соцмережах:

Володимир Валявка - посередині

Сесія Рівненської обласної ради завершилася виступами мешканців Клесова Сарненського району, які приїхали до Рівного з двома вимогами: щоб було звільнено начальника сарненської поліції Сергія Смаглюка та щоб депутати облради вкотре звернулися до Верховної з вимогою ухвалити закон про видобуток бурштину.

Оскільки до сесійної зали віднедавна впускають лише по кілька представників від організацій, більшість сарненчан стояли з плакатами та музикою надворі.

Від їхнього імені перед обласними депутатами виступили два обранці місцевих рад: клесівської селищної та сарненської районної.

Нарікали на те, що сарненські правоохоронці збирають гроші за «білети» з бурштинокопачів і що гроші ті осідають у кишенях кількох людей. А якщо легалізувати видобуток, підкреслювали, то йтимуть вони у дохід держави.

Виступив також обласний депутат-радикал Володимир Ковальчук, заявивши, що у Сарненському районі та загалом в області розпочнеться безстрокова акція протесту, якщо начальника сарненської поліції, а також голову місцевої РДА та директора Клесівського держлісгоспу не буде звільнено.

Депутатка Ірина Савчук попросила мовців бути детальнішими і називати, у чиї кишені осідають гроші за бурштин, а не говорити загальними фразами.

А голова екологічної комісії облради Володимир Валявка нагадав, що обласні депутати вже кільканадцять разів надсилали до Києва звернення про потребу ухвалити закон щодо видобутку бурштину. А оскільки це не допомагає, порадив «йти під Верховну Раду і там відстоювати свої права».

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також