Депутат з Рівненщини відсудив у міськради 15 тис. грн за звинувачення у перевищенні повноважень

2007 0

Ми у соцмережах:

Депутат з Рівненщини відсудив у міськради 15 тис. грн за звинувачення у перевищенні повноважень

Депутат Костопільської міської ради Сергій Ткачук, який раніше був головою місцевої райради, а також його колишня радниця Наталія Беляновська відсудили у міського управління освіти і культури по 15 тис. грн моральних збитків за звинувачення у перевищенні службових повноважень. Ідеться про укладення контрактів з директорами шкіл у 2018-2019, коли Ткачук був головою райради, а Беляновська очолювала районне управління освіти.

Навесні 2021 на прес-конференції на тему «Зловживання в освіті Костопільщини» начальниця міського управління освіти Наталія Бірюкова повідомила про те, нібито протягом 2018-2019 років посадові особи Костопільської райради та райвідділу освіти укладали контракти з директорами шкіл району всупереч чинному законодавству, і що за цим фактом відкрито кримінальне провадження, повідомляє Zaxid.net. Ішлося про Сергія Ткачука, який на той час був головою Костопільської районної ради, та Наталію Беляновську, яка очолювала районне управління освіти у 2014-2019, а потім працювала радницею голови.

Вбачаючи у викладених фактах образу честі, гідності та приниження ділової репутації, Сергій Ткачук, якого у жовтні 2020 було обрано депутатом Костопільської міськради, та Наталія Беляновська позивалися до суду, вимагаючи від міської ради та міського управління освіти, а також відшкодування моральних збитків по 60 тис. грн кожному — від міськради, управління освіти та його начальниці Наталії Бірюкової. Претензії до Бірюкової суд відхилив. Суддя Віта Левчук дійшла висновку, що її судження про укладення контрактів з вчителями повністю відповідали дійсності. До того ж, Бірюкова висловлювала не власну думку, а позицію мерії.

Суд частково задовольнив позов, визнав інформацію, поширену управлінням освіти на телеканалі «UA: Рівне», недостовірною і зобов’язав спростувати її на тому ж телеканалі без власних коментарів. Спростовувати має також управління освіти. За рішенням суду, упавління освіти зобов’язане сплатити Сергію Ткачуку та Наталії Беляновській по 15 тис. грн моральної шкоди. Витрати на правничу допомогу позивачам — по 3,5 тис грн кожному, а також судовий збір — по 3 тис. грн кожному, має солідарно відшкодувати управління освіти та Національна суспільна телерадіокомпанія України. Рішення суду може бути оскаржене.

Додамо також, що Сергій Ткачук у 2020 збирався балотуватися на голову Костопільської громади, але через виявлені помилки у реєстраційних документах його не зареєстрували кандидатом. У липні 2020 унаслідок підпалу невідомими особами згорів будинок Ткачука, після чого він заявляв про політичні мотиви цього підпалу.


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також