Депутата судитимуть за збитого собаку?

2290 0

Ми у соцмережах:

Депутата судитимуть за збитого собаку?

Відкрито кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з твариною у місті Костополі.

11 червня, нагадаємо, депутат Костопільської райради Микола Железний наїхав автомобілем на собаку, який належав костопільчанину Ігорю Ковальчуку. Покаліченого пса довелося дострелити. Власник собаки стверджував, що його Оскар мешкав у вольєрі на території СТО, яке йому належить, і він іноді випускав собаку погуляти. Того дня пес вийшов, бо вольєр був незамкнений. Железний у своєму пості на Facebook повідомив інше. Мовляв, містом бігає вовк, він небезпечний для людей, може бути скажений, тому його треба негайно вбити. Що нібито і зробив працівник поліції після виклику на місце.

Ігор Ковальчук надав відео з камер відеонагляду, на яких видно, як Железний на автомобілі завертає з вулиці й заїжджає на територію підприємства і, стрімко набираючи швидкість, наїжджає на собаку. А потім виходить з машини, тримаючи в руках предмет, схожий на меч мачете. Невдовзі інший чоловік дострілює пса з рушниці.

Начальник Костопільського відділу поліції Микола Ловин підтвердив, що травмованого пса, аби припинити його страждання, за згодою власника дострелив працівник райвідділу поліції Олег Тильман.

Після цих подій власник собаки Ігор Ковальчук написав заяву в поліцію, яка минулого тижня відкрила кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з твариною депутатом районної ради. Про підозру уже повідомлено.

Покарання за статтею 299 частиною 1 Кримінального Кодексу України у випадку доведення вини підозрюваного в жорстокому поводженні з твариною передбачає штраф або арешт на строк до шести місяців. 

Читайте також  У Костополі жорстоко вбили собаку-вовка. Господар вимагає покарати депутата райради, який це зробив


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також