Депутати "на здоров'я" беруть з власних

1325 0

Ми у соцмережах:

Депутати

До теми матеріальної допомоги на оздоровлення народних депутатів останнім часом така прискіплива увага, що ніхто з них не ризикне зізнатись, що використав ці гроші на власний відпочинок.

Цьогоріч із державного бюджету їм виділили понад 15 мільйонів матеріальної допомоги: по 34,8 тис. грн. кожному. Як депутати Верховної Ради від Рівненщини розпорядились цими грішми — ми вирішили у них розпитати. Із Олегом Осуховським, Миколою Сорокою та Валентином Королюком поспілкуватись не вдалося — всі вони у відпустках, оздоровлюються. Вочевидь, на власні кошти, а не на матдопомогу. Зокрема, помічник народного депутата Валентина Королюка, який зараз перебуває за кордоном на відпочинку, розповів, що свою матеріальну допомогу пан Валентин віддав на свій виборчий округ — на благодійність. Віталій Чугунніков, фракція "УДАР":

 
— Від матеріальної допомоги я не міг відмовитися. Сума б залишилася в апараті Верховної Ради. Проте собі ці кошти не залишив. Усю суму передав на лікування двом онкохворим дітям з Рівненщини: чотирирічній Тамілі Мельник та шестирічному Аскольду Павловичу. Наша фракція давно виступає за те, щоб скасувати матеріальну допомогу. Проте поки у парламенті більшість — Партія регіонів, вплинути ми не в силі. Микола Кучерук, фрак­ція "Батьківщина":
 
— Брати матеріальну допомогу вирішили всі народні депутати. Бо якщо її хтось не забере, ці кошти роздадуть як премії керівництву парламенту. Свою матеріальну допомогу я віддав на благодійність. До речі, віддаю коштів на благодійність набагато більше, ніж мені виплатили матеріальної допомоги. Я й до того, як стати нардепом, витрачав чимало грошей на благодійність. Бо як можна відмовити людям, які приходять зі своїми бідами: у когось хвора дитина, комусь клапан на серці потрібно змінити. Проте цим не любив хизуватися. Зараз вимушений говорити про це більше, аби не звинувачували, що у Верховну Раду я прийшов лише отримувати гроші. Я працюю чесно й відкрито, тому навіть вирішив на власному сайті розміщувати інформацію про те, скільки коштів і на що виділяю. Хочеться, щоб люди зрозуміли, що народні депутати роблять і корисне для людей, для України. У мене відпустка, а я навіть не можу викроїти часу на відпочинок, бо розумію, що потрібно зустрічатися із людьми. Хіба що на тиждень у Карпати зможу з'їздити перед початком вересня. Юрій Благодир, фракція Партії регіонів:
 
— І матеріальна допомога, і заробітна плата йдуть у мене на утримання громадських приймалень, помічників, на депутатські поїздки і т.д. Народним депутатам на власну діяльність потрібні чималі кошти. Юрій Вознюк, фракція "Батьківщина":
 
— Усю матеріальну допомогу я віддаю на благодійність. Нею займаюся давно і піаритися на ній не хочу, оскільки вважаю, що це неприпустимо. Зрештою, моя благодійність не обмежується сумою тієї матеріальної допомоги, яку отримав. Залишати її у Верховній Раді не було сенсу. Відпочивати я їду не за рахунок матдопомоги. Проте куди поїду — поки що не вирішив.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також