Депутати облради зняли на відео незаконний видобуток бурштину і вимагають звільнити трьох посадовців

4331 1

Ми у соцмережах:

Депутати облради зняли на відео незаконний видобуток бурштину і вимагають звільнити трьох посадовців

Андрій Сайчук, депутат Рівненської облради, у п’ятницю супроводжував журналістів, які мали зняти сюжет про незаконний видобуток бурштину в урочищі Гальбин, що поблизу Клесова Сарненському районі. Попри те, що при в’їзді до урочища стоїть блокпост Нацгвардії, видобуток там не зупинено.

Про подію написав на своїй сторінці у Facebook колега п.Сайчука Володимир Ковальчук, додавши відео, відзняте в урочищі.

«Побачивши це все жахіття, знімальна група разом з депутатом поїхала на блокпост – до людей, які мали б надійно охороняти цю територію. Приїхавши на блокпост о 23.00, Андрій Сайчук поцікавився, чому нацгвардійці та представники поліції не помічають, як повз них проїздить понад 100 авто. Це - підтверджений факт, адже все знято на відео! На це була отримана відповідь, що контролюють вони усе тільки поряд з приміщенням, де вони зупинилися, а все інше - не їхня відповідальність. Від такої відповіді усім, у тому числі й мені, стало просто смішно», - написав п.Ковальчук.

Андрій Сайчук, за розповіддю п.Ковальчука, викликав поліцію, проте та не приїхала.  

-Ті, хто на помпах, платять за так звані «білети» від 500 до 1000 доларів, в залежності від місця, - заявив Володимир Ковальчук. – У понеділок зареєструю три проекти рішення, які будуть винесені на сесію обласної ради. Це будуть рішення з рекомендацією звільнити з займаних посад голову Сарненської райдержадміністрації Ярослава Яковчука, начальника Сарненського відділу поліції Сергія Смаглюка, а також директора державного підприємства «Клесівське лісове господарство» Михайла Ониськевича.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також