Депутати просять грошей на реконструкцію очисних споруд

1069 0

Ми у соцмережах:

Депутати просять грошей на реконструкцію очисних споруд

Дубенські депутати звернулись до Кабміну, профільних міністерств та нардепа щодо фінансування реконструкції очисних споруд.

Під час засідання чергової 81-ї сесії міської ради депутати прийняли звернення до Кабінету Міністрів України, Міністерства розвитку громад та територій України, Міністерства енергетики та захисту довкілля України, народного депутата Олександра. Алексійчука щодо фінансування реконструкції та розширення очисних споруд каналізації міста Дубна.

Дубно - влада - онлайн повідомляє, що міською радою постійно вживаються заходи щодо забезпечення екологічного благополуччя територій міста, збереження і відтворення гідрологічного режиму річки Іква та охорони поверхневих і підземних вод від забруднення. Відновлення безпечного екологічного стану екосистеми річки Іква можливе шляхом комплексного вирішення проблем і факторів антропогенного впливу на річку всіма територіальними громадами, що розташовані в басейні річки. Однією з основних проблем, що приводять до забруднення річки є забруднення річкової води поверхневими стоками та стічними водами від об'єктів господарювання.

З метою зменшення антропогенного впливу на річку Іква внаслідок потрапляння недостатньо очищених стоків виробничо-господарського та побутового призначення Дубенською міською радою виготовлено проектно-кошторисну документацію з реконструкції та розширення очисних споруд каналізації, проведено комплексну державну експертизу проекту, виготовлено звіт з оцінки впливу на довкілля та отримано висновки з оцінки впливу на довкілля планової діяльності Дубенської міської ради щодо реконструкції існуючих очисних споруд м. Дубно.

Загальна вартість робіт з реконструкції та розширення очисних споруд каналізації складає 399515,876 тис.грн. Оскільки реконструкція та розширення очисних споруд каналізації потребує значних фінансових витрат, а бюджет міста не в змозі профінансувати повний комплекс робіт через недостатність коштів - місто має сподівання на підтримку цієї ініціативи з боку держави шляхом виділення для м. Дубно цільової субвенції з державного бюджету для проведення реконструкції та розширення очисних споруд каналізації.

Депутати міської ради просять підтримати їхнє звернення та виділити на 2020 рік кошти для виконання робіт з реконструкції та розширення очисних споруд каналізації міста Дубно. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також