Депутати Рівенщини об’єдналися в коаліцію... Антикризову

1576 0

Ми у соцмережах:

Депутати Рівенщини об’єдналися в коаліцію... Антикризову

Наприкінці минулого тижня в будинку профспілок області відбулося перше засідання Антикризової коаліції Рівенщини. До участі в ньому було делеговано понад 200 депутатів усіх рівнів. Таким чином, представники трьох політичних сил — Партії регіонів, Соцпартії та Компартії, взявши приклад зі столичних колег, об’єднали свої зусилля для більш плідної політичної роботи на теренах області.

Наприкінці минулого тижня в будинку профспілок області відбулося перше засідання Антикризової коаліції Рівенщини. До участі в ньому було делеговано понад 200 депутатів усіх рівнів. Таким чином, представники трьох політичних сил — Партії регіонів, Соцпартії та Компартії, взявши приклад зі столичних колег, об’єднали свої зусилля для більш плідної політичної роботи на теренах області. Основним завданням цього заходу була ідея об’єднання на місцях трьох політичних сил, які у Верховній Раді працюють у рамках Антикризової коаліції. Організатори заходу переконані, що в такий спосіб вдасться більш суттєво впливати на розвиток Рівенщини. Зокрема, у своїй заяві учасники зборів зазначили: «Не дивлячись на спроби органів місцевої влади покращити роботу по соціально-економічному та культурному розвитку області, аналіз свідчить, що в цьому напрямку продовжує мати місце ряд серйозних недоліків, які в значній мірі стали можливими через відсутність системної та професійної роботи окремих посадовців, що дискредитували себе протиправними діями, спрямованими проти політичних опонентів після виборів Президента України. Мають місце непоодинокі випадки призначень керівництва райдержадміністрацій не за критеріями професійної якості, а за політичною приналежністю особи». Незважаючи на вищевикладену позицію, члени новоствореної місцевої коаліції пообіцяли не залишатися осторонь негараздів рівнян. Тому щоб якось вплинути на ситуацію, вони пообіцяли розробити і подати до органів місцевого самоврядування узгоджені пропозиції щодо вдосконалення місцевих програм соціального, економічного та культурного розвитку районів області, а також найближчим часом подати пропозиції щодо кадрового резерву для роботи в органах влади. Учасники зборів після обговорення подальшої роботи новоствореної коаліції дійшли спільного висновку, що проведення другого етапу політичної реформи на місцевому рівні дозволило б депутатському корпусу більш послідовно працювати над втіленням у життя на місцях Програми діяльності Антикризової коаліції та уряду, крім того, виконання регіональних передвиборчих програм політичних партій — учасників зборів. Саме тому представники політичних партій — учасників Антикризової коаліції пообіцяли відстоювати ідею проведення цієї політреформи. Свої наміри, викладені в Меморандумі, текст якого згодом ляже на столи Президента та прем’єр-міністра України, керівники трьох політичних партій — учасників Антикризової коаліції скріпили підписами. Організатори і гості заходу, серед яких був голова Рівенської облдержадміністрації Віктор Матчук і голова Рівенської обласної ради Олександр Данильчук, висловили переконання, що після підписання такої угоди робота трьох вищезгаданих політичних партій на Рівенщині буде більш скоординованою, а відповідно і плідною.

Коментарі Народний депутат України від Рівенщини Василь Берташ (Партія регіонів): — На центральному рівні коаліція вже створена. Тепер ця вертикаль буде діяти і на рівні області. Таким чином, усі рішення, які будуть прийматися учасниками Антикризової коаліції на рівні держави, досить швидко будуть доноситися до первинних осередків нашої області. Поки що наша область є піонером у створенні такої моделі коаліції. Сподіваюся, що вже незабаром наш позитивний досвід будуть переймати і інші області. Заступник голови Рівенської обласної ради Леонтій Самчук (Соціалістична партія): — До сьогодні офіційної співпраці в правовому полі між політичними партіями учасниками Антикризової коаліції у нас в області не було. Ми координували дії лише в окремо взятих робочих моментах. Після підписання такої угоди рішення нашої коаліції буде обов’язковим до виконання для усіх, навіть найменших осередків. Крім того, співпраця з обласною владою тепер буде більш ефективною. Другий секретар Рівенської обласної організації Комуністичної партії України Галина Машкова: — Тепер ми будемо проводити активну роботу і в районах. Таким чином, спільними зусиллями будемо домагатися, щоб рішення, які приймаються Антикризовою коаліцією на найвищому державному рівні, якомога швидше і ефективніше виконувалися. Голова Рівенської обласної державної адміністрації Віктор Матчук: — Після створення такої коаліції на рівні області нам буде значно простіше працювати зі столицею. Погодьтеся, що є велика різниця, коли звернення до найвищих державних органів надходить за підписом окремих депутатів і коли це звернення офіційно оформлене від декількох політичних сил — учасників Антикризової коаліції. Гадаю, що нашій області в столиці тепер приділятимуть більше уваги.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також