Депутати Рівненської облради зірвали засідання про зупинення діяльності Московського патріархату

7709 0

Ми у соцмережах:

Депутати Рівненської облради зірвали засідання про зупинення діяльності Московського патріархату

Лише 24 депутати обласної ради у Рівному зібралися на позачергову сесію. Однак нічого не голосували, бо у залі не вистачало голосів.

На сесії мали ухвалити звернення про призупинення діяльності УПЦ Московського патріархату на Рівненщині. Рішення про звернення до ВР та ОДА готував сам голова Сергій Кондрачук.

Однак фракції «Слуга Народу», «Сила і честь» та «Батьківщина» проігнорували сесію. По факту на засідання зібралися лише «ЄС», «Радикальна партія» та частина «Свободи».

На сесії депутатам показали, як у селі Онишківці на Дубенщині організовували концерт на честь 100-ліття царської сім’ї, на концерті рівненські діти просили вибачення у царської сім’ї. Показали висловлювання прихожанки Московського патріархату Висоцької громади Сарненського району, яка сказала, що «Путін – цар і Бог». 

 

- Одразу після сесії нам будуть розповідати, що це рішення якесь юридично недієве і неправильне. Скажу, що напередодні були слухання у Верховній Раді. На комітеті з питань гуманітарної, інформаційної політики підтвердили, що наше рішення є доволі актуальним і дієвим. Після реєстрації мого рішення над правками до нього працювали експерти, релігієзнавці та юристи.

Питання заборони Московського патріархату це не питання Бога, це не питання віри, духовності та свободи релігії. Це питання національної безпеки України. Сесію скликали на прохання депутатів, які самі зібрали підписи. Оскільки були зібрані підписи, то не збирати позачергову сесію у мене не було права.

Багатьох депутатів цікавив механізм виконання цього рішення. Юристи підтвердили, що рішення обласної ради було б дієвим. Адже статути релігійних громад і свідоцтва про державну реєстрацію має право реєструвати, скасовувати, вносити зміни лише ОДА. Наше рішення зобов’язувало Рівненську ОДА вчинити дії, які у їхніх повноваженнях. Причина вчинення таких дій – це не виконання релігійними громадами, які мають центр управління у столиці держави-агресора, закону, який зобов’язував внести зміни до своїх статутів, - сказав Сергій Кондрачук.

Засідання сесії. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також