Депутати з Рівненщини визнали, що не всі підтримують українську церкву, бо бояться

6691 0

Ми у соцмережах:

Депутати з Рівненщини визнали, що не всі підтримують українську церкву, бо бояться

На вчорашньому засіданні Рівненської облради депутати обговорювали майбутню заборону Московського патріархату.

 При цьому обговоренні обласні обранці були надто відвертими з суспільством.

Під час свого виступу перший заступник голови Рівненської облради Микола Кучерук сказав, що не всі політичні сили раніше підтримували українську церкву. Більше того, деякі депутати у районах з партії «Батьківщина» досі не розуміють, чому потрібно підтримувати українську церкву.

- Коли починаєш спілкуватися з простими прихожанами УПЦ МП, яким по 60-70 років, то вони говорять ніби їх церква незалежна. Коли ти їм пояснюєш, що це не так, то люди відповідають таким аргументом: «до нашої церкви ходить і лікар, і директор банку, і директор школи. І це все розумні люди, які знають історію». Тому ми повинні переконувати не бабусь, які ходять до церкви усе життя, а тих, на кого ці люди рівняються. У кожній громаді є політичні сили. Однак вони не завжди підтримують те, що ухвалює Рівненська обласна рада. Наприклад, по Московському патріархату. Вони це не підтримують, бо бояться втратити своїх виборців. І це правда. Така ситуація з усіма політичними силами в районах, - сказав Микола Кучерук.

 

Депутат від "ЄС" Андрій Усач підтвердив, що у Березному, коли ухвалювали рішення проти московської церкви, то його не підтримали депутати від «Батьківщини», від «Слуги Народу» та депутати партії «За майбутнє».


- Колега сказав правду. В районах голови територіальних громад бояться виступити проти Московського патріархату, бо хочуть бути переобраними на виборах, - підтвердив слова колеги Кучерук.

Їх підтримав і голова Рівненської облради від «Слуги Народу» Андрій Карауш, який зауважив, що відмова від російської церкви це дуже складний процес, «бо дуже важко змінити деякі речі в умах людей».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також