Депутати — за «сільський формат»

1380 0

Ми у соцмережах:

Депутати — за «сільський формат»

«Ми в одному колгоспі робили», — так аргументував свою позицію житель Городища, який приїхав на сесію Рівненської облради вимагати, аби його село увійшло у Білокриницьку об’єднану територіальну громаду, а не до Рівного. І таких, каже чоловік, більшість у селі. На їхньому боці й депутати облради. А ось ідею «Великого Рівного» в обласній раді, яка ухвалює рішення про об’єднання, не просуває ніхто.

На засіданнях облради 14 та 19 червня депутати мали проголосувати за внесення змін до перспективного плану, відповідно до якого на Рівненщині створюються ОТГ. Проте голосів питання не набрало через протиріччя у залі, малу кількість присутніх депутатів та протестувальників.

З Городища Рівненського району було одразу дві групи. Одна виступала за утворення Білокриницької ОТГ, яка б об’єднала не лише Білокриницьку та Городищенську сільради, а й Шубківську. Селяни наполягали: люди в селах одне одного знають, «працювали в одному колгоспі, на одних підприємствах», та тому, що у сільській ОТГ влада «красти менше буде». Проте депутати своїм голосуванням протестувальників не підтримали. Є, щоправда, у Городищі і противники такої ОТГ — мовляв, з Рівним перспектив у села більше: це і краща медицина, й освіта, і більше коштів на розвиток.

Облрада також мала передбачити утворення Корнинської ОТГ (з Корнинської й Тайкурівської сільських рад) та Великоомелянської (з Великоомелянської та Грушвицької). Проте підтримки у сесійній залі знову було замало. Попри активну присутність на сесії жителів Великої Омеляни та Грушвиці, які викрикували, що мають право на добровільне об’єднання.

Прийшов на друге пленарне засідання і секретар Рівненської міської ради Сергій Паладійчук, який просив обласних депутатів не ухвалювати поспішних рішень. Додав, що варто зважати не так на добровільність, як на економічну доцільність. Пан Паладійчук, нагадаємо, відповідальний за переговорний процес щодо об’єднання Рівного з навколишніми рівненськими селами, який успіху наразі немає. Обласним посадовцям та депутатам поки до вподоби «сільський» формат. Створення ОТГ навколо Рівного облрада відклала — його ще раз розгляне робоча група.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також