Депутатська комісія погодила санацію аеропорту "Рівне"

900 0

Ми у соцмережах:

Депутатська комісія погодила санацію аеропорту

Економічна комісія облради 12 серпня погодила питання про запуск процедури санації на Міжнародному аеропорту "Рівне". Погодились депутати також виділити 2,7 мільйона гривень, для погашення боргів підприємства. Остаточне рішення за депутатами облради, які розглядатимуть ці питання на сесії 21 серпня.

З 10-го вересня цього року Рівненський аеропорт можуть від'єднати від електропостачання. Причина – борг комунального підприємства за енергоносії, який складає 1 мільйон 300 тисяч гривень. Про це 12 серпня на засіданні комісії обласної ради з економічних питань сказав директор летовища Ігор Насинюк, повідомляє Суспільне.

"Як далі бути – я не знаю. Борг по зарплаті в аеропорту з січня місяця – 3 мільйони 400 тисяч гривень. Люди без шматка хліба", – сказав директор Міжнародного аеропорту "Рівне" Ігор Насинюк.

Члени комісії погодилися виділити для погашення заборгованості підприємства 2 мільйони 731 тисячу гривень. В рамках внесення змін до Програми розвитку та підтримки Міжнародного аеропорту "Рівне". Тепер це питання депутати обласної ради розглянуть на найближчому засіданні сесії – 21-го серпня.

Погодили на розгляд сесії члени комісії облради і питання про надання згоди на проведення санації для запобігання банкрутства аеропорту. Процедура передбачає виплату боргів аеропорту коштами обласного бюджету за визначеним графіком. Хоча фінансів на погашення боргів летовища в обласному бюджеті немає, сказала директорка департаменту фінансів Рівненської ОДА Лідія Біляк.

"Маємо надію, що ми зможемо осилити санацію, погасити борг, який за примітивними розрахунками складає 40 мільйонів гривень, треба казати реальні цифри, ми їх не маємо цих надій. При кожному фінансуванні росте й пеня. Цей борг вже безмежний. Можливостей в обласного бюджету таких нема і не очікується", – повідомила вона.

За словами юриста підприємства Сергія Васинюка, процес санації розрахований на один рік. Якщо його порушать, процедуру санації можуть скасувати.

"Якщо буде прийняте рішення про санацію, то постане питання фінансування процедури погашення боргів і або оренди, або придбання необхідної техніки. Щоб не порушувалося провадження в справі про банкрутство: по самій процедурі – сума боргів береться, розробляється графік погашення. Якщо він не дотримується, порушуються інтереси кредиторів і процедура скасується", – роз'яснив юрист.

Члени економічної комісії зобов'язали комунальний заклад подати в облраду проєкт плану санації. Ще рекомендували сесії звернутися до уряду з проханням про списання пені та штрафних санкцій з боргів аеропорту.

Що відомо
Уранці 12 серпня в рівненському аеропорту та вдома у директора летовища провели обшуки працівники СБУ та поліція. Вилучали документи, які стосуються гаражів та стоянки, які в травні за борги на аукціон виставила виконавча служба. Обшук у себе вдома директор летовища назвав тиском, через те, що не дає розпродати майно аеропорту.
У травні Суспільне повідомляло, що стоянку та гаражі рівненського аеропорту виставили на продаж за борги. Зробила це Державна виконавча служба.
Рівненська обласна рада 5 червня прийняла рішення, яке має ускладнити продаж частини майна міжнародного аеропорту "Рівне" за борги. За це присутні в залі депутати проголосували одноголосно. Йдеться про стоянку та гаражі летовища, які виконавча служба раніше виставила на аукціон через 25 мільйонів гривень боргу комунального закладу.
У листопаді 2019-го року Рівненщина стала однією із двох областей України, що потрапили до пілотного інвестиційного проєкту Міністерства розвитку економіки з відродження регіональних летовищ.
Агенція державно-приватного партнерства при Мінекономрозвитку мала розробляти інвестиційний проєкт, аби залучити до розвитку Міжнародного аеропорту "Рівне" приватний капітал.
У січні 2020-го голова Рівненської ОДА Віталій Коваль у Facebook повідомив, що про плани ремонтувати аеропорт повідомили в одній із найбільших китайських компаній – Power Construction Corporation of China (POWERCHINA), з якою підписали відповідний меморандум. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також